NOVOSTIPOLITIKA

Dodik verbalno napao novinara Kovačevića, sramotan način političke borbe (VIDEO)

Milorad Dodik verbalno napao novinara Vladimira Kovačevića

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik danas je u Banjaluci verbalno napao novinara Vladimira Kovačevića.

Milorad Dodik verbalno napao novinara Vladimira Kovačevića

Tokom trajanja konferencije za medije, poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, Kovačević je postavio pitanje Dodiku, kojim ga je podsjetio na višegodišnje prijetnje blokadama.

Međutim, Dodik je BN televiziju više puta nazvao izdajničkom, rekavši Kovačeviću da je instruisan i da je “instrument bošnjačke, bosanske i muslimanski politike”.

Centar za ljudska prava: Sramotan način političke borbe

Ovakvo Dodikovo ponašanje izazvalo je brojne osude.

Banjalučki Centar za ljudska prava je izdao saopštenje u kojem je naveo da je nazivanje medija izdajničkim medijima i stavljanje mete na čelo novinarima sramotan način političke borbe, a usput je i posredno sprečavanje slobode izražavanja i medijskih sloboda, zbog političkih poena.

“Najgora stvar je kad tako nešto rade predstavnici najviše vlasti, a pogotovo kada je to usmjereno na novinara na kojeg je nedavno pokušano ubistvo.

Banjalučki centar za ljudska prava oštro osuđuje današnji verbalni napad člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na novinara Vladimira Kovačevića i medijsku kuću BN.

Ukoliko želimo slobodnu, demokratsku i pravnu Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, takvi napadi se ne smiju dešavati nikada, a novinari moraju biti zaštićeni, a ne napadani zbog svog posla i istraživačkog duha.

Sloboda izražavanja nije neograničena i ne bi smjela da se zloupotrebljava od strane predstavnika najviše vlasti. Dijeljenje društva na izdajnike i patriote može samo da dovede do još većih podjela i pravne nesigurnosti u državi u kojoj vladavina prava i poštovanje demokratskih normi ne doživljavaju svoje najbolje dane.

Puna podrška slobodi medija i novinarima koji su na prvoj liniji u potrazi za informacijama!”, navedeno je u saopštenju Centra.

BN: Dodik ponovo stavlja metu na čelo Vladimiru Kovačeviću i novinarima BN televizije

Saopštenjem se oglasila i BN televizija koja je najoštrije osudila verbalni napad Milorada Dodika na novinara Vladimira Kovačevića.

“Dodik je Kovačevića i BN TV nazvao izdajnicima samo zato što su ga pitali da li je ova blokada ozbiljna i da li će ostati dosledan u svojim odlukama.

Dodikov verbalni napad na našeg novinara, potvrda je kabadahijskog ponašanja Milorada Dodika, koji je još jednom ponizio sebe, ali i instituciju koju predstavlja.

Umjesto da uzme u zaštitu novinara i traži od nadležnih da pronađu nalogodavce, koji su pokušali da ubiju Vladimira Kovačevića, Milorad Dodik je danas osuo verbalnu “paljbu” na Kovačevića, koji je samo radio svoj posao.

Ovim užasnim činom, Dodik je svim zaposlenima u BN TV stavio metu na čelo i time pozvao na linč.

Sramno je da Dodik koji obavlja najvišu državnu funkciju nasrće na novinare koji samo rade svoj posao. Ovim je Dodik pokazao svoju nemoć, da nema odgovora na pitanja koja mu novinari BN TV postavljaju u ime javnosti.

BN TV koja stoji iza svojih novinara i dalje će insistirati na profesionalnom i objektivnom pristupu svim društvenim i političkim temama.

Dodik da ima morala i časti,kao i odgovornosti prema građanima ne bi se kabadahijski ponašao nego bi profesionalno i odgovorno radio posao, koji su mu građani povjerili, a koji je podložan kritici i sudu javnosti”, saopšteno je iz BN-a.

Podsjećamo, nakon brojnih verbalnih napada od strane političara iz SNSD-a, u avgustu 2018.godine dvojica napadača su metalnim šipkama pokušala ubistvo Vladimira Kovačevića.

Jedan od napadača na Kovačevića, bokser Marko Čolić osuđen je na 4 godine, dok se drugi osumnjičeni za napad, Nedeljko Dukić, predao policiji nakon jednogodišnjeg skrivanja. Trenutno je u pritvoru, gdje očekuje početak suđenja.

Podsjećamo i da je prije četiri mjeseca predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Žunić, takođe, na jedno Kovačevićevo pitanje imao neprimjeren odgovor: “Žao mi je što opcija koju podržavate gubi izbore”

Comments (1)

  1. Krajnje je vrijeme da se ovom psihopati Dodiku, obuce kosulja sto se na ledjima veze. Dodkle cete ljudi trpiti ovog diktatorai bolesnika ???

Ostavite komentar