U situaciji kada su društvo i javna sfera okupirani lažima, lopovlukom, uvredama, poltronstvom, nepotizmom, mizoginijom, ksenofobijom, nepravdom i mržnjom, Gerila će sa svojim malim jedinicama „napadati“ sve one koji lažu, kradu, vrijeđaju i mrze a braniti sve proskribovane, stigmatizirane i marginalizovane.

Naš cilj će biti slabljenje i demoralizacija „tamne strane“ društva, strane koja mrzi, laže, krade i vara. Naša borba protiv pošasti društva biće teška, duga i mukotrpna zato što su mržnja, nepravda, laži i lopovluk, poput kancera, zahvatili sve spore društva. Naš protivnik je višestruko brojniji, jači i nadmoćniji. Iza njega stoje godine širenja straha, mržnje i netolerancije, godine širenja lopovluka, nepotizma i poltronstva.

Međutim, uz pomoć istonoljubivih, pravednih i poštenih ljudi, naša borba može biti uspješna. Prije svega na polju promjene svijesti građana, svijesti koja više neće tolerisati loše tendencije koje uništavaju društvo, svijesti koja više neće pristajati na kompromise, svijesti koja više neće povijati glavu i sklanjati pogled.

Nadamo se da će naša gerilska borba protiv negativnih tendencija prerasti u „otvoreni rat“ protiv laži, mržnje, agresije, uvreda i nepravde i na kraju, uz pomoć građana, dovesti do pobjede istine, ljubavi, tolerancije i pravde.

Sajt Gerila.info je medijski projekat koje je pokrenula organizacija civilnog društva SEMPER- Servis za medijsku profesionalnu edukaciju i razvoj, iz Banjaluke.