NASLOVNANOVOSTI

Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Pavlovića

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS, podnio je danas krivičnu prijavu protiv Vojina Pavlovića pred Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka. Pavlović, koji je predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“, je na mitingu boračkih nevladinih organizacija javno prijetio za govornicom na kojoj su se smjenjivali predstavnici boračkih organizacija. I dok je većina govornika imala koliko-toliko normalnu retoriku, Pavlović je, naočigled mnogobrojnih prredstavnika MUP RS, kao i predstavnika kompletne vlasti u RS i BiH, otvoreno prijetio Stanivukoviću. Pavlović je rekao da je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, „bio blag prema Stanivukoviću“, te da mu je on (Lukač) „trebao nabiti govornicu na glavu da ga više niko ne sluša“. Niko od pripadnika policije nije mislio da treba da reaguje na ove riječi koje jesu otvoren poziv na nasilje.

Draško Stanivuković pred Okružnim javnim tužilaštvom / FOTO: GERILA
Draško Stanivuković pred Okružnim javnim tužilaštvom / FOTO: GERILA
Draško Stanivuković pred Okružnim javnim tužilaštvom / FOTO: GERILA
Draško Stanivuković pred Okružnim javnim tužilaštvom / FOTO: GERILA

Smiljana Moravac Babić / FOTO: GERILA

Smiljana Moravac Babić / FOTO: GERILA

Vojin Pavlović je godinama bio odbornik SRS Vojislav Šešelj u Skupštini opštine Bratunac. Pavlović je nakon osnivanja udruženja u Bratuncu, kancelariju Istočne alternative otvorio i u Srebrenici i tada je poručio da je njihov cilj “borba za dokazivanje istine o velikom srpskom stradanju na ovom području”.  On je tada pozvao sva udruženja iz RS-a da pruže podršku Mladenu Grujičiću koji je bio kandidat za načelnika Srebrenice. Na republičkim izborima Pavlović je bio kandidat za Predsjednika Republike Srpske. 10 dana pred izbore, 28. septembra, javno odustao od kandidature i pozvao birače da glasaju za kandidata SNSD-a Željku Cvijanović.

„Zato podnosimo danas krivičnu prijavu i insistiramo na svim stvarima što smo rekli  ostavka lukača je i dalje naš zahtjev kao i svakog normalnog zdravorazumnog čovjeka u ovoj zemlji na bazi nerasvijetljenih ubistava i lošeg rada vrha ministarstva i na bazi toga da ministar nekog ili bilo koga udara što je potpuno nedopustivo podnijeli smo krivičnu prijavu protiv njega danas protiv Pavlovića“, ističe Draško Stanivuković, poslanik PDP u NS RS.

Smiljana Moravac Babić, advokat Draška Stanovukovića, je izjavila da se “očigledno radi o prijetnji lišenja život, što Pavlović nije smio učiniti, niti javno pozivati na linč”.

Podsjećamo, Dragan Lukač je Draška Stanivukovića udario u NSRS na sjednici posvećenoj Programu reformi, za govornicom NSRS u toku TV prenosa. Nakon toga opozicija najavljuje miting protesta povodom nasilja nad narodnim poslanikom Stanivukovićem, ali i zbog usvajanja Programa reformi, kojim se, po mišljenu opozicionara, pristaje na ulazak u NATO. Nakon toga boračka udruženja, najavljuju protest odnosno kontramiting, kao podrška vlastodršcima u RS za isti dan, odnosno 26.decembar, u isto vrijeme i lokaciju na kojoj je to ranije najavila opozicija. Lokacije mitinga i kontramitinga su bile udaljene svega 200 metara.

Miting opozicije / FOTO: GERILA
Miting opozicije / FOTO: GERILA
Miting opozicije / FOTO: GERILA
Miting opozicije / FOTO: GERILA

Policijska uprava, o čemu je Gerila pisala, nije u tome vidjela ništa sporna sa bezbjedonosne strane, kao ni to što je kao jedan od organizatora udruženje “Čast otadžbine” iz Srbije, odnosno iz druge države. Mada su se iz PU Banjaluke obavezali da nam dostave zvaničan dokument sa imenima organizacija i pojedinaca – organizatora tzv. kontramitinga, do današnjeg dana na mail redakcije Gerila.info nismo dobili zvanične informacije. Redakcija portala Gerila je u međuvremenu došla do prepiske među članovima SNSD-a na mreži viber, a gdje se jasno vidi da iza organizacije kontramitinga stoji SNSD.

Vojin Pavlović (u sredini) na kontramitingu 26.12.2019. / FOTO: GERILA
Vojin Pavlović (u sredini) na kontramitingu 26.12.2019. / FOTO: GERILA
Kontramiting boračkih udruženja RS / FOTO: GERILA
Kontramiting boračkih udruženja RS / FOTO: GERILA

Pavlović je bio jedan od govornika na kontramitinu i pored sporne rečenice je takođe rekao da je “Stanovukoviću zabranjen dolazak u Bratunac i Srebrenicu”.

Stanivuković je sa ostalim kolegama iz opozicije danas najavio protest u Bratuncu 25.decembra da “dokaže da nijedan grad u Srpkoj nije ničije vlasništvo i da svaki građanin ima pravo slobodno da se kreće”.

Skup opozicije najavljen je za subotu 25.januar u kino sali u Bratuncu sa početkom u 17 časova, ali prema pisanju pojedinih medija, iz udruženja “Istočna alternative” je najavljen kontramiting pod nazivom “Srpska iznad svih”.

GERILA.info

Ostavite komentar