DRUŠTVONASLOVNA

Gerila saznaje: (Kontra)Miting udruženja veterana RS organizuje SNSD?!

Sutra nas u parku Mladen Stojanović očekuje protest opozicije, a povodom fizičkog napada Dragana Lukača, ministra policije u Vladi RS, na narodnog poslanika Draška Stanivukovića, ali su nam danas novinska agencija SRNA kao i RTRS plasirali vijest da će u isto vrijeme, svega stotinjak metara dalje, biti organizovan svojevrstan kontramiting “Za Republiku Srpsku”.

Skup će navodno organizovati udruženja veterana RS na parkingu restorana Lanako, a kojem će prisustvovati i Milorad Dodik. Gerila je u posjedu viber prepiske jedne od grupa gdje se okupljaju SNSD članovi gdje se jasno vidi da iza kontramitinga stoji izričito SNSD.

 

Goran Rogić, predsjedavajući Predsjedništva BORS-a je za naš portal kratko odgovorio da BORS ne učestvuje u organizaciji ovog događaja.

Posebna tema na kojoj će GERILA insistirati je kako je moguće da MUP RS dozvoli kontramiting isti dan u isto vrijeme na istom mjestu, kada se uzmu u obzir bezbjednosni rizici održavanja dva ovakva skupa, a pogotovo kada uzmemo direktan povod za njihovo održavanje.

Agencija Srna je objavila da će na parking prostoru kod restorana “Lanako” u 18 časova biti održan skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku” u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata.

Povodom ove najave oglasio se i portparol SNSD-a Radovan Kovačević koji je uz podršku izjavio da će skupu prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Poslanici iz PDP-a Draško Stanivuković i Jelena Trivić, kao i Nebojša Vukanović iz SDS su juče podnijeli zahtjev za održavanje protesta u banjalučkom parku Mladen Stojanović zbog svih dešavanja u NSRS i fizičkog napada ministra Dragana Lukača na poslanika Stanivukovića.

GERILA.info

Comment here