DRUŠTVONASLOVNA

U Banjaluci deložirana porodica Popović- policija ih iznijela iz kuće u kojoj žive 40 godina

U Banjaluci je izvršena deložacija porodice Popović, majke i kćerke iz njihovog doma. Iz svog stana Sanja i Vukosava Popović su izbačene odlukom banjalučkog Osnovnog suda.

Sanja i Vukosava su stan izgubile jer su odbile da plate troškove ulaganja u stan čovjeku koji je živio u njihovom stanu dok su one bile van Banjaluke.

Dok su, za vrijeme rata, živjele u Beogradu u njihov dom je uselio Janko Trivić a njih dvije su stanarsko pravo nad svojim stanom vratile 2002 godine.

Trivić je tražio da mu njih dvije vrate ono što je on u međuvremenu uložio u njihov stan. Sanja i Vukosava su stan izgubile zbog 9.000 maraka koje je Trivić uložio u njihov stan.

Kako su odbijale da plate traženu sumu kamata je rasla a stan je na licitaciji suda prodat za 35.000 maraka. Stan je veličine 93 kvadrata i vrijednosti oko 150.000 maraka. Popovići su u stanu živjeli 40 godina.

 

Na deložaciji koja je izvršena u naselju Starčevica pojavio se manji broj građana koji su negodovali, a bili su prisutni aktivisti Restarta, poslanik Draško Stanivuković, banjalučki odbornik Saša Lazić, kao i brojne novinarske ekipe.

Policija je branila prilaz domu Popovića. Sanja i Vukosava su prije deložacije prijetile samoubistvom, a njihov advokat uvjerava da izvršitelji postupaju protivzakonito.

GERILA info

Comment here