NASLOVNAPOLITIKA

Stevandić: Ovo nije naš predizborni spot. Odluka CIK je politička odluka i žalićemo se!

Iz Ujedinjene Srpske danas poručuju da sporni spot koji su plasirali putem društevnih mreža nije i njihov predizborni sport, te samim time ne mogu biti kažnjeni od strane Centralne izborne komisije BiH, a pogotovo ne i izbacivanjem iz izbornog procesa. Na odluku CIK-a, koju još nisu dobili zvanično, žaliće se Apelacionom odjeljenju Suda BiH i očekuju da će im ta sudska instanca uvažiti žalbu.

Nenad Stevandić / FOTO: GERILA
Nenad Stevandić / FOTO: GERILA

“Ovom odlukom je izvršena diskriminacija prema kandidatima i članovima Ujedinjene Srpske”, rekao je Milan Petković, potpredsjednik US i šef pravnog tima ove stranke i dodao da u sudu, za razliku od CIK BiH, ne sjede političari koji postupaju prema direktivama svojih političkih vođa.

“Osnovni motiv ove odluke je Banjaluka gdje SDS i PDP pokušavaju napraviti polugu zajedničke politike sa SDA i DF. Odluka je neodrživa”, dodao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i dodao da očekuje da njegova stranka pobijedi i na sudu i na izborima.

Stevandić je istakao da spot ove stranke on ne bi ocjenjivao sa “umjetničke strane, da li je lijep ili nije, jer se o umjetnosi i ukusima ne raspravlja”, kao i da spot zapravo osuđuje one koji slave protjerivanje ljudi.

Press Ujedinjene Srpske / FOTO: GERILA
Press Ujedinjene Srpske / FOTO: GERILA

CIK BiH je poništila juče ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM. Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema njihovom tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH. Ukoliko Ujedinjena Srpska podnese žalbu u roku od dva dana nakon zaprimljene odluke CIK BiH, Sud BiH ima rok od tri dana da odluči o žalbi.

GERILA.info

Comment here