DRUŠTVONASLOVNA

Radojičić: Otkazuje se proslava Nove godine u Banjaluci

“Novogodišnjih koncerata u Banjaluci neće biti i ona će za Novu godinu biti nijema”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke na vanrednoj pres konferenciji povodom sinoćnih dešavanja u najvećem gradu Srpske.

“Slučaj “Dragičević” treba riješiti mirnim putem, a ne neredima i nasiljem. Pozvam naše sugrađane da se ujedinimo oko dvije osnovne stvari: da svi zajedno poručimo vlastima i policiji da riješe slučaj “Dragićević”, kao i da svi zajedno u našem gradu kažemo ne za nasilje, incidente, pdjele i stagnaciju”, poručio je Radojičić.

Rekao je i da je zbog sigurnosti otkazana i proslava dječije Nove godine.

“Neću da ijedno dijete bude ugroženo. Grad ne želi da da povoda za takvo nešto.”  dodao je on.

Radojičić je rekao da je Gradska uprava Banjaluka iskazala poštovanje ka bolu porodice i veliko strpljenje i da nisu htjeli da preuzmu nijedan korak koji bi provocirao nekoga.

Povodom otkazivanja koncerata je Radojičić je istakao “da niko ne može pretpostaviti da li će neke grupe hodati po restoranima, kafićima i kao što je sinoć onemogućen koncert Harisa Džinovića, da neće pokušati spriječiti druga slavlja ili događaje”.

Istakao je da je od početka nastanka grupe  “Pravda za Davida” do danas ovaj slučaj veoma evoluirao i promijenio svoj izvorni narativ i u smislu organizacije i u smislu određenih zahtjeva.

Radojičić je naglasio da je Grad je uložio veliki trud da se Banjaluka afirmiše i da iskorači naprijed.

“I nije ništa novo ovo što smo i juče čuli. Da napredak i afirmacija Banjaluke nekima ne odgovara. Ne može biti dobra prijestonica Srpske, ne može se o njoj govoriti dobro i zato je treba vratiti u blato. Ko to ne shvata, ne razumije ni druge dimenzije dešavanja u našem gradu. Žalosno je kad takvi, svjesni ili nesvjesni, događaji, se dese u našem gradu, iznutra. Da nas treba baciti u blato unutrašnjih sukoba, podjela, netolerancije. Da za Dan republike treba okrenuti Srbe na Srbe, i da još više ljudi razmišlja da se iseli odavde.” – rekao je gradonačelnik najvećeg grada Srpske.

GERILA.info

Comment here