DRUŠTVONASLOVNA

Protest na Trgu Krajine UŽIVO

Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” i večeras se okupljaju na Trgu Krajine protestvujući zbog neriješenog ubistva Davorovog sina Davida Dragičevića.

Juče je policija protjerala građane sa Trga Krajine. Tokom jučerašnjeg dana bilo je mnogo incidenata u kojima su mnogobrojni protestanti povrijeđeni i uhapšeni. Bilo je povrijeđenih i u policijskim redovima. Policija je hapsila i poslanike NSRS.

Policija je danas naglasila da protest neće biti dozvoljen na Trgu Krajine.

“Večeras mir i dostojanstvo. To ih najviše boli. Svako ko napravi bilo kakav incident nije pripadnik grupe. Nisam prijetio nikome, ja sam otac koji zavija da se privedu pravdi ubice mog sina”, poručio je Davor Dragičević prije protesta.

FOTO: ba.n1info.com
FOTO: srpskainfo.com
Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija
FOTO: srpskainfo.com

Trenutno je na trgu prisutan veliki broj policajaca. Policija poziva demonstrante da se raziđu. Demonstranti su se razišli i krenuli u protestnu šetnju. Prisutno je više stotina građana. Uputili su se prema ušću Crkvene u Vrbas gdje je pronađeno Davidovo tijelo. Skandiraju “Pravda za Davida”.

Davor Dragičević kaže da protestanti idu stazama kuda je kobne noći prošao David Dragičević.

Protestanti prolaze pokraj zgrade u kojoj živi Dragan Čavić i uzvikuju pogrdne parole.

Šetnja i dalje traje. Protestanti prolaze kroz Dolac.

Građani su stigli na mjesto na kojem je pronađen Davidov leš. Davor Dragičević je legao na mjesto na kojem su pronašli njegovog sina oponašajući položaj tijela koji je zatečen. “Ovo gdje je ležao moj sin, moja duša, da legnem i ja, da osjetim toplinu, rodne grude svoje zemlje”, rekao je Davor Dragičević.

Davor Dragičević je pozvao sve okupljene da se mirno raziđu i da se opet okupe sutra u 18 časova.

Građani napuštaju mjesto protesta na ušću Crkvene u Vrbas i odlaze prema gradu. Dok su prolazili pored Tržnice pridružila im se još jedna grupa ljudi tako da se sada više hiljada građana nalaze u protestnoj šetnji.

Policija je stala u kordon i blokira pristup Trgu Krajine. Građani su se uputili u drugom pravcu i idu ka Gospodskoj ulici. Policija je pratila građane kroz Gospodsku ulicu. Građani su se zaustavili ispred Muzeja savremene umjetsnosti RS.

Davor Dragičević se obratio građanima. Kaže da su oni koji su odgovorni za smrt njegovog sina prošlost a da su djeca budućnost.

Suzana Radanović je poručila da će građani opet šetati i tražiti istinu i pravdu. Građani skandiraju “ubice, ubice” i “ostavka, ostavka”. Suzana Radanović je pozvala građane da se mirno i dostojanstveno okupljaju svaki dan.

Davor Dragičević poručuje da svakom zlu dođe kraj, svakom haraču dođe kraj. Naglašava da njegova bol neće proći. Njemu ne treba pravda, treba njegovom pokojnom sinu Davidu. Građani mu poručuju da su uz njega. Davor Dragičević je poručio da ide do kraja.

Okupljeni su upozorili Davora da se policija sprema u napad i da će uskoro ispaliti suzavac nakon čega je Davor pozvao okupljene da se mirno raziđu. Okupljeni su počeli da se razilaze.

Фотографија корисника Aleksandar Trifunović
FOTO: Aleksandar Trifunović
Фотографија корисника Aleksandar Trifunović
FOTO: Aleksandar Trifunović
Фотографија корисника Aleksandar Trifunović
FOTO: Aleksandar Trifunović
Фотографија корисника Aleksandar Trifunović
FOTO: Aleksandar Trifunović

Comment here