DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Krivična protiv Gorice Dodik i Agapea

Ivan Begić i Draško Stanivuković podnijeli su krivičnu prijavu protiv Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika i NN lica iz restorana Agape u Banjaluci zbog kršenja mjera Republičkog štaba za krizne situacije o zabrani rada ugostiteljskih objekata u kojima se služe hrana i piće poslije 23 sata.

Ivan Begić je proteklog vikenda objavio video snimak na kojem se vidi da pomenuti lokal u vlasništvu kćerke Milorada Dodika radi poslije 23 sata. Begić tvrdi da je snimak napravio oko 2 sata ujutro a rekao je i da ima fiskalni račun iz tog lokala koji je izdat poslije 23 sata. Stanivuković i Begić napominju da postoje brojni dokazi u slučaju Agape a neki od njih su i objave gostiju Agapea na društvenim mrežama iz tog lokala u vrijeme kada nije smio da radi.

U restoranu Agape su, nakon objavljivanja videa, najavili tužbe tvrdeći da su u snimku izrečene neistine. Zanimljivo je da je čitav slučaj dobio na značaju kada je banjalučka policija objavila da je ispred lokala Agape došlo do tuče nekoliko lica, između ostalih i fudbalera Ognjena Vranješa i Dušana Komljenovića sina bivšeg direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

U posljednjih desetak dana na društvenim mrežama građani su pisali da lokali po centru grada rade poslije vremena koje je predviđeno odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije a da inspekcija ne reaguje na pozive. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je, prije nekoliko dana, rekao da jeste došlo do opuštanja u pojedinim ugostiteljskim objektima a da gradska inspekcija obilazi i kažnjava ali da “ne može sve da stigne, s obzirom na kapacitete i broj ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata”.

Draško Stanivuković je naglasio da je takva izjava gradonačelnika licemjerna jer se lokal Agape koji inspekcija ne stiže da obiđe nalazi u strogom centru grada. Ne stižu da ga obiđu jer je u vlasništvu porodice Dodik, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je podnio još nekoliko krivičnih prijava, između ostalih i zbog javnih nabavki Studentskog centra Nikola Tesla. O nabavkama te javne ustanove u vrijeme vanrednog stanja Gerila je već pisala.

GERILA info

 

Comment here