DRUŠTVONASLOVNA

Draško Stanivuković pušten da se brani sa slobode, optužen za “državni udar”?

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, pušten je večeras da se brani sa slobode.

FOTO: banjaluka24h.com

On je lišen slobode 01. 01.2019., u porti Hrama Hrista Spasitelja.

MUP RS ga tereti za pokušaj “državnog udara”, i za “stvaranje nereda”. Prema njegovim riječima, naveli su i njegovu navodnu namjeru “upada u RTRS”, polomljena stakla na automobilima, topovski udar bačen na policiju, uznemiravanje Đorđa Rađena i Željka Karana, kao i šetanje oko njihovih kuća, stanova, te prekid koncerta Harisa Džinovića, pokidanu miksetu i kablove…

Stanivukovićev advokat je rekao da, iako ga optužuju za brojna zlodjela, nigdje u izvještaju o počinjenom krivičnom djelu nisu naveli šta je konkretno uradio niti gdje se tačno nalazio kada je navodno počinio ta nedjela.

Optužen je da je državni udar pripremao u svojoj kući sa grupom prijatelja, što on najoštrije demantuje.

“Nije tu bilo nikakvog sastanka, našli smo se na večeri i razgovarali o svemu i svačemu, kao što to obično rade mladi ljudi. To je bilo druženje i razgovor koji se često vode ne samo u mojoj kući, već i u drugim kućama. Takvih razgovora je bilo i biće ih”, naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, državni udar se ne priprema sa par ljudi i “ne priprema se danas za sutra, tako da su sve te optužbe MUP RS laži”.

Interesantno je da je Stanivuković dobio dva prekršajna naloga, plus još  jednu krivičnu prijavu.

Prvi prekršaj se odnosi na “glasno vikanje”, a drugo što je ometao policajce “u obavljanju njihove dužnosti”.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Comment here