DRUŠTVONASLOVNA

David Dragičević ponovo sahranjen

David Dragičević danas je ponovo sahranjen, na groblju u Viner Nojštatu, predgrađu Beča. Nakon što je Davidovo tijelo ekshumirano u utorak, 12. marta, i nakon što je juče njegovo tijelo prevezeno iz Banjaluke u Austriju, roditelji i prijatelji su Davida Dragičevića danas po drugi put sahranili.

Mediji prenose da su sahrani u austrijskom gradiću Viner Nojštat prisustvovali porodica, prijatelji, članovi grupe “Pravda za Davida”, visoki predstavnik BiH Valentin Incko i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

Prije sahrane, ispred groblja su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida” koji su podignutih pesnica uzvikivali parole “pravda za Davida”.

Davor Dragičević je izjavio da ne misli da se vraća u Banjaluku. Trenutno boravi u Beču gdje će ostati i u narednom periodu, kako kaže.

Ovdje smo formirali pokret i odavde nastavljam borbu, dok će u BiH za to biti zadužen advokat Ifet Feraget. Meni nema povratka nazad u Banja Luku.

Ponovo je naglasio da su Davida ubile institucije Republike Srpske, MUP, tužilaštvo i predsjednik.

Konačnu odluku i presudu ću imati lično ja, Davor Dragičević, kao i brat Muriz Memić za svoje dijete. Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halalilti svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada. Kasno ćete shvatiti koliko su moje riječi ozbiljne, ali to je vaš problem. Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on ni ja dok god ubice šetaju Banjalukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom.

Davor je rekao da su mu ubili dijete, porodicu, dom, svijeću, slavu i prezime. Naglasio je da za njega ne postoji ništa više, samo pravda za njegovo ubijeno dijete.

Sve je već rečeno, a učinjeno nije ništa. Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj.

 

Comment here