NASLOVNAPOLITIKA

Begić: Pored Antonića, podnijeću prijave i protiv ATV-a i RTRS-a!

Ivan Begić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka je rekao da smatra da bi bilo pravedno da Momčilo Antonić odgovara zbog svojih postupaka, kako zbog njega samog, tako i zbog reperkusija na širu javnost u RS.

Ivan Begić / FOTO: GERILA
Ivan Begić / FOTO: GERILA

On je na današnjoj pres konferenciji zajedno sa Smiljanom Moravac-Babić, odbornikom PDP-a, i Draganom Milanovićem, šefom Kluba odbornika ove stranke, neposredno pred početak vanrednog zasjedanja Gradske skupštine, rekao da ga takve riječi bole.

“Posebno imajući u vidu da je moj djed stradao od ustaške ruke, a i moj otac je bio pripadnik Vojske Republike Srpske, od koje danas prima 63 KM mjesečno”, istakao je Begić.

Podsjećamo, Begić je već podnio krivičnu prijavu protiv Antonića jer ga je narodni poslanik iz redova SNSD-a nazvao “ustašom”.

Ivan Begić / FOTO: GERILA
Ivan Begić / FOTO: GERILA

“Mi kao odbornici PDP-a u potpunosti podržavamo našeg kolegu Begića i smatramo da je pravedno da Antonić odgovara zbog ovakvog postupka, kako zbog njega samog, tako i zbog javnosti. Veoma je važno da ovim putem pošaljemo poruku i zaustavimo vrijeđanje između političkih neistomišljenika”, rekao je Milanović.

Smiljana Moravac-Babić naglasila je da je javno podsticanje nasilja i mržnje krivično djelo prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

“Ovim putem pozivam Antonića da se javno izvini i povuče izjavu, jer ako to ne učini, slijedi pokretanje parničnog postupka tužbom radi naknade štete zbog klevete”, rekla je Moravac-Babić.

Ivan Begić / FOTO: GERILA
Ivan Begić / FOTO: GERILA

Begić je najavio i pripremu novih krivičnih prijava protiv ATV-a i RTRS-a, koji su, kako kaže Begić, nakon cijele ove situacije pozvali Antonića u emisije kako bi nastavio vrijeđati i širiti mržnju.

GERILA.info

Comment here