NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Begić podnio krivičnu prijavu

Ivan Begić, odbornik PDP-a u banjalučkoj gradskoj skupštini kojeg je poslanik SNSD-a Momčilo Antonić nazvao Ustašom podnio je krivičnu prijavu banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Begić je to potvrdio za Gerila info a navodi da priprema krivičnu prijavu i protiv banjalučke Alternativne televizije zbog podsticanja mržnje i niza neistina koje je poslanik Antonić, pravdajući se zbog napisanog statusa, izrekao u javljanju u Vijesti te televizije.

Begić navodi i da je pokušao da krivičnu prijavu podnese policiji ali da to nije uspio. Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva juče su nam odgovorili da do tog dana nisu zaprimili nikakvu prijavu a na pitanje da li će pokrenuti istragu po službenoj dužnosti nisu odgovorili.

Momčilo Antonić je na FB odbornika Ivana Begića nazvao Ustašom a vrijeđao ga je i na osnovu fizičkog izgleda. Širenje vjerske i nacionalne mržnje u BiH je kažnjivo zakonom. Antonićev status izazvao je niz negativnih reakcija a njegov stav osudili su rijetki iz SNSD-a, stranke čiji je član.

Antonić je i od ranije poznat po nerazumnim objavama na FB. Prije nekoliko godina je svim građanima Srpske koji nisu glasali za SNSD poželio nove poplave i mekane nasipe. Antonić je, koristeći prostor koji mu je u svojim vijestima dala banjalučka Alternativna televizija rekao da mnogi sebi daju za pravo da preko blogova i portala komentarišu druge i daju im različite karakteristike. Antonić je naveo kako je Begić Hrvat i da on nema ništa protiv toga što je Hrvat a podsjetio je da je Begić svojevremeno skidao plakate sa likovima Milorada Dodika i Aleksandra Vučića sa ograde na autoputu Banjaluka-Prnjavor. Novinarka ga nije pitala zašto je uopšte bitno pominjanje nečije nacionalnosti kao ni to da li je plakat sa likovima Dodika i Vučića bio postavljen zakonito iznad autoputa.

GERILA info

 

 

Comment here