DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Apsurdima nema kraja. Skinuo transparent sa neprikladne lokacije i izazvao tužilaštvo

Ivan Begić koji je sa ograde na tunelu iznad autoputa Banjaluka-Prnjavor skinuo ceradu-transparent na kojem je pisalo Svjetlo na krraju tunela sa likovima Milorada Dodika i Aleksandra Vučića pozvan je da da izjavu u policijsku stanicu Lazarevo u Banjaluci. Begić je akciju skidanja transparenta snimao a tada je izjavio da to čini jer zakon treba da bude isti za sve.

“Juče sam dobio poziv od policijske stanice Lazarevo da se javim u svojstvu osumnjičenog po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zbog nekakvog krivičnog djela koje po mom mišljenju ne postoji.”-izjavio je Begić za Buku.

Begić je natpis sa vijadukta iznad autoputa skinuo 26. oktobra ove godine a transparent je iznad autoputa ostao nakon otvaranja te dionice u oktobru prošle godine. Gerila je u februaru ove godine tražila odgovor od Autoputeva kada će biti skinut transparent sa vijadukta i zbog čega na tom mjestu uopšte stoji takav transparent. Nezvanično nam je rečeno da se ne zna kada će i da li će taj transparent bitti uklonjen.

Ova dionica autoputa puštena je u saobraćaj 2. oktobra 2018, tri dana prije opštih izbora u Bosni i Hercegovini i tada je plakat sa likovima predsjednika Srbije i tadašnjeg predsjednika Republike Srpske, a sada člana Predsjedništva BiH postavljen iznad jednog od tunela. Na plakatu piše i slogan “Svjetlo na kraju tunela”. Ako je, sa stanovišta onih koji su plakat postavili iznad javnog puta, bilo logično da plakat bude tu tri dana prije izbora na kojima je Milorad Dodik bio kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, onda nije jasno zašto plakat kasnije nije uklonjen. Pitanja u vezi sa slučajem smo poslali i banjalučkoj Policijskoj upravi i Okružnom tužilaštvu.

Tužilaštvo smo pitali za šta terete Begića i hoće li pokrenuti mjere protiv onih koji su postavili transparent iznad autoputa i onih koji su godinu dana odbijali da ga uklone. Odgovore ćemo objaviti kada ih i ukoliko dobijemo.

GERILA.info

Comment here