NOVOSTIPOLITIKA

Ekskluzivne fotografije: Na ponovljenom glasanju u Novom Gradu otkriveni već popunjeni glasački listići

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listici

Na biračkom mjestu Suhača u Novom Gradu i na ponovljenom glasanju je došlo do grubog kršenja izbornog procesa.

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listici

Naime, na tom biračkom mjestu birački proces je počeo sa više od jednog sata zakašnjenja.

Do prekida je došlo nakon što je u dvije glasačke kutije s ovjerenim pečatom CIK-a BiH prije početka glasanja pronađeno po 200 popunjenih glasačkih listića i to u jednoj za načelnika opštine i u drugoj za odbornike lokalne skupštine.

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listiciKako Gerila saznaje na licu mjesta, na pomenutim listićima je već zaokruženo ime kandidata SNSD-a za načelnika Novog Grada Miroslava Drljače, kao i kandidata SNSD-a na listi za Skupštinu opštine.

Nakon pronalska glasačkih listića koji su već bili zaokruženi, obaviještena je Centralna izborna komisija BiH, koja je dala instrukciju da se izuzme sporni izborni materijal i u pratnji policije odveze u Opštinsku izbornu komisiju.

Nakon toga je nastavljen izborni proces. U ovom trenutku na sporno biračko mjesto došli su i predstavnici CIK-a, koji će ostati do kraja biračkog procesa da isprate rad.

U Opštinskom odboru SDS-a kažu za Gerilu da su već pripremili krivične prijave, te da su o brojnim nepravilnostima obavijestili SIPU i policiju, te dostavili dokaze o ovim prevarama.

Portal Gerila ekskluzivno objavljuje fotografije glasačkih kutija i popunjenih biračkih listića sa pomenutog biračkog mjesta.

Inače, glasanje na tom biračkom mjestu se odvija ponovo jer je izborni proces zbog nepravilnosti na tom mjestu bio prekinut 15. novembra kada su održani lokalni izbori u BiH.

Kandidati za načelnika u tom gradu su Miroslav Drljača iz SNSD i Slobodan Stanić iz SDS.

Na osnovu do sada prebrojanih glasačkih listića u blagoj prednosti je kandidat SNSD-a.

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listici

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listici

Suhace- pronadjeni popunjeni glasacki listici

Ostavite komentar