NOVOSTIPOLITIKA

Mektić i pjena party na Ukrini- novi politički sukob i zabava za “stoku”

Party- riječ iz engleskog jezika, koja označava zabavu. Partija- stranka, grupa ljudi istog mišljenja, naročito u političkom smislu, koji se udružuju da bi mogli da pretstavljaju što jači front prema onima što ne misle kao oni…

Ništa političku scenu u Bosni i Hercegovini ne može da protrese kao dobra zabava. A i da bi došli do partije, morate proći kroz party(i), bar u jezičkom smislu.

Nakon nekoliko corona party (zabava), u kojem su u glavnim ulogama bili političari poput Staše Košarca ili Slobodana Stanarevića, pa i članovi porodica pojedinih političara koji su vlasnici određenih ugostiteljskih objekata gdje se održava tzv. corona zabave, na red je došla sezona ljetnih zabava.

Zabava je nova, ali je “zabavljač” stari. Naime, bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić prije nekoliko dana je objavio video kako skače u “pjenovitu” Ukrinu.

 

Zabavljao nas je Mektić prethodnih godina mnogim istupima, ali kako ipak ne postoji Ministarstvo za prazna obećanja ili Ministarstvo za medijaciju unutar političkih partija, štetu je najviše trpila opozicija u Republici Srpskoj.

Ipak, Mektićeva lasta naišla je na stvarnu nadleđnost, ali nije ni malo bila zabavna nadležnim u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

top za ispaljivanje pjene u ukrini- Dragan Mektić“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo je zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini nastala iz topa za generator pjene.

„Vode Srpske“ su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

“Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu „cvjetanja rijeke“, odnosno „ukrinskom vodenom cvijetu“, koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira.

Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije, a Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka”, naveli su u Ministarstvu.

Ni na Mektićev odgovor se nije moralo dugo čekati. Oglasio se na društvenoj mreži Twitter u svom specifičnom tonu.

“Lažni dušebrižnici iz SNSD-a. Termoelektrana u Stanarima kad ispusti otpad od crnog uglja Ukrina bude mutna ko oranje. Čitav Prnjavor gradsku kanalizaciju ispušta u rijeku Vijaku i ne uzimaju uzorke. Ovdje je korištenja eko pjena na biljnoj bazi Eurolajn”, napisao je Mektić.

 

Za one neupućene, treba napomenuti da je Mektić predstavnik zabavljača jednog dijela političke scene (SDS), dok čelnici Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske pripadaju konkurentskoj zabavljačkoj trupi, SNSD.

Da je Mektić kojim slučajem dio SNSD-a, jedina kritika bi mu bila da je skok u Ukrinu tehnički loše izveden. Ipak, to bi onda prešlo u nadležnost Ministarstva sporta.

I dok se oni zabavljaju, narod u Republici Srpskoj se zabavio o sopstvenoj nesreći. O zabavljaču Staši Košarcu ili AGAPE-u kao središtu zabave, iz ovog Ministarstva nisu ništa spomenuli.

A mogli su, jer ovdašnji političari narod ionako posmatraju kao stoku.

Gerila.info

Comment here