DRUŠTVONASLOVNA

Tegeltija: Slučaj “Dragičević” bi moglo preuzeti Tužilaštvo BiH

Republičko i Okružno javno Tužilaštvo Banjaluka razmatraju da predmet “Dragičević” upute Tužilaštvu BiH, kako bi preispitali nadležnost, rekao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) Milan Tegeltija.

Milan Tegeltija, foto:Buka
Milan Tegeltija, foto:Buka

Tegeltija je nakon današnjeg sastanka članova Stalne komisije za efikasnost tužilaštava sa Mahmutom Švrakom, glavnim tužiocem Republičkog javnog tužilaštva RS i Želimirom Lepirom, glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjavio da su razgovarali o radu i uslovima rada u tužilaštvima i slučaju “Dragičević”.

Rekao je da su se upoznali sa predmetom, ali nisu ulazili u detalje.

“Tužilaštva moraju biti lišena svake vrste pritiska, javnosti i političara. Samo tako mogu raditi. Iako,se nekada čine da traje dugo, to nekad mora biti tako”, rekao je Tegeltija.

OJT Banjaluka iscrpili su sva sredstva, pa zato razmišljaju o Tužilaštvu BiH.

Tegeltija je osudio Dodikovu izjavu, u kojoj je predsjedavajući Predsjedništva BiH, najavio da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja Dragičevića, pozvati građane na proteste pred banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Istraga o ubistvu Davida Dragičevića (21) traje već skoro devet mjeseci, a nakon što je banjalučko tužilaštvo ovaj predmet okarakterisalo kao krivično djelo ubistvo, još uvijek nije podignuta optužnica niti je iko uhapšen kao osumnjičeni počinilac.

srpskainfo.com

Comment here