DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Srpska će platiti i avio transport pokretne bolnice

 

Pored 4,2 miliona maraka koliko je sa PDV-om koštala nabavka pokretne bolnice Republika Srpska će izdvojiti i dodatna sredstva. Vlada je donijela zaključak o dopuni zaključka o nabavci pokretne bolnice kojim se precizira da treba biti plaćen i avionski transport pokretne bolnice do Republike Srpske. U zaključku se ne navodi o kolikim sredstvima je riječ a za zaključenje ugovora u cilju plaćanja transporta ovlašćen je direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da je dodatno plaćanje iskrslo zbog promjene načina transporta pokretne bolnice u posljednji čas. Ni Višković ne zna koliko je koštao avionski prevoz bolnice do Republike Srpske.

“Zato što smo naknadno donijeli odluku da se pokretna bolnica transportuje avionom a ne drumskim prevozom jer smo se bojali da će ta oprema biti zaplijenjena u tom prevozu na putu do Republike Srpske. Pošto u ugovoru nije bila predviđena ta vrsta prevoza donijeli smo odluku da platimo tu vrstu prevoza.”-rekao je danas Radovan Višković.

Oprema za pokretnu bolnicu je na aerodrom u Mahovljanima, iz Njemačke gdje je kupljena, sletjela počekom aprila a bez PDV-a koštala je 3,6 miliona maraka. Bolnica nije stavljena u funkciju. Vlada nije detaljno objasnila od koga je bolnica kupljena i kada će biti spremna za upotrebu ni da li je njena nabavka bila od prioritetnog značaja.

GERILA info

Comment here