NASLOVNAPOLITIKA

Smjena za smjenom u RS: Petrović umjesto Čičković, Stojčić umjesto Marića!

Novi dan, nove smjene u državnim preduzećima u RS! Ovaj put promjene na čelu “Elektroprivrede RS” i “Šuma RS”.

Privremeni Nadzorni odbor “Elektroprivrede Republike Srpske” prihvatio je danas ostavku v.d. generalnog direktora Radmile Čičković, te je za novog vršioca dužnosti generalnog direktora ove firme imenovao dosadašnjeg gradonačelnika Trebinja  Luku Petrovića. Radmila Čičković funkciju direktora Elektroprivrede obavljala je tek nešto više od 6 mjeseci.

Ipak, to nije bila jedina promjena danas na rukovodećim pozicijama preduzeća u državnom vlasništvu. Do promjene je došlo i u Šumama Srpske. Risto Marić, inače kadar Socijalističke partije RS-a, razriješen je danas funkcije generalnog direktora Šuma RS-a.

Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća je na vanrednoj sjednici u Sokocu za vršioca dužnosti direktora imenovao Zorana Stojčića, dosadašnjeg izvršnog direktora u “Šumama RS-a”.

Predsjednica Nadzornog odbora Biljana Marković je potvrdila za medije u RS-u da je Marić, između ostalog, smijenjen i zbog problema koji se dešavaju u Šumskom gazdinstvu “Klekovača – Potoci” iz Istočnog Drvara, u kojem radnici štajkuju više od dvije sedmice, tražeći smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića.

Luka Petrović je aktuelni gradonačelnik Trebinja. Po struci je mašinski inženjer. Izvršni direktori u EPRS za sada ostaju na svojim pozicijama. Prema navodima portala Trebinje.info, Čičković nije dala ostavku već je smijenjena sa funkcije direktora.

 

Comment here