NASLOVNANOVOSTISPORT

Skandalozno: Pogledajte kako iz ŽKK Mladi Krajišnik čestitaju protivniku osvojen Kup RS

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik iz Banjaluke na sraman način se obratio javnosti na svojoj Facebook stranici nakon poraza u finalu Kupa Republike Srpske od banjalučkih Orlova.

Mladi Krajišnik- sramna čestitka ekipi Orlova
Objava na FB stranici Mladog Krajišnika nakon poraza u finalu Kupa RS

U Mladom Krajišniku igračice protivničke ekipe u objavi vrijeđaju i omaložavaju njihov uspjeh.

Mladi Krajišnik, inače, jedan je od najuspješnijih banjalučkih sportskih klubova, ali se za ime tog kluba posljednjih desetak godina veže niz afera koje prate uglavnom generalnog sekretara tog kluba koji je, praktično, prvi čovjek tog kluba, Branu Čovičkovića.

Brane Čovičković generalni sekretar ŽKK Mladi Krajišnik

Čovičković je poznat po prijetnjama i vrijeđanju novinara, fizičkim i verbalnim sukobima a Mladi Krajišnik je umjesto po rezultatima postao poznat po dugovima, blokadi računa.

Brane Čovičković je proglašen i krivim u presudi Osnovnog suda u Banjaluci iz 2007. godine  što je kao sekretar kluba sačinio potvrdu, na osnovu koje je zaključen ugovor o stipendiranju i sportskom usavršavanju košarkašice Saše Čađo, iako potvrdu nije potpisao njen staralac Čedomir Čađo, te je takvu ispravu dostavio Košarkaškom savezu Republike Srpske i ligi BiH.

Time je izvršio krivično djelo falsifikovanja isprave iz člana 377. Krivičnog zakonika RS. Čovičković je, i pored svega, godinama u konstantnoj milosti i gradskih vlasti i resornog ministarstva.

Kako naš portal nezvanično saznaje, radnici Elektrokrajine su krajem prošle godine pronašli nelegalan priključak na struju u prostorijama ovog kluba koje je zbog duga bila isključena struja.

U Elektrokrajini tu informaciju nisu potvrdili niti demantovali, navodeći samo da je u navedenom periodu bilo utvrđenih krađa struje, ali da ne mogu govoriti o konkretnim slučajevima.

O dugu Mladog Krajišnika od 50.000 maraka prema banjalučkom Domu penzionera, čiji smještaj je taj klub povremeno koristio, svojevremeno su u sklopu poslovanja tog doma bili obaviješteni tužilaštvo i Odjeljenje za privredni kriminal u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

GERILA info

 

.

Ostavite komentar