NASLOVNAPOLITIKA

Bratunac: Opozicija VS “Istočna alternativa” 1:0

U Bratuncu je danas, kako je i najavljeno, održan skup opozicije na kome su poslanici SDS i PDP upoznali građane s tog  područja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji Srpskoj. Istovremeno se u centru ove opštine održavaoe i skup podrške vlasti pod nazivom “Republika Srpska iznad svih”, koji organizuje “Istočna alterantiva”. Skupu opozicije prisustvuje veliki broj građana, dok je na drugom njih nekoliko desetina, od kojih pojedini nose majice sa skandaloznom porukom, odnosno podrška Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova, u njegovom aktu nasilja u Narodnoj skupštini Srpske. Oba skupa je obezbjeđivao veliki broj pripadnika policije RS.

 

Poslanik PDP Draško Stanivuković danas je u prepunoj Kino sali u Bratuncu rekao da “s punim pravom može da kaže da ovo što vlast radi nije dobro”.

“Ovo je politka pobjede, njihova je poliitka poraza”, poručio je večeras u Bratuncu Stanivuković.

“Nisam sumnjao u Bratunac, prava stvar ste vi narode. Milokrade prestani da kradeš državu”, rekao je šef poslaničkog kluba SDS Miladin Stanić.

“Zašto neko pravi podjele u narodu i zašto podjele nekom odgovaraju”, upitala je poslanica i potpredsjednica PDP Jelena Trivić.

I dok mediji izvještavaju o mitingu opozicije, o kontramitingu u organizaciji Vojina Pavlovića na, vlastima u RS bliskim, na portalima RTRS i ATV nema ni članka, što se može protumačiti kao promašaj čak i, unutar režimu, bliskim ljudima zaduženim za medje.

Skandalozne su i poruke koje su učesnici kontramitinga nosili u Bratuncu, gdje se opet pozdravlja nasilje u najvažnijoj instituciji Srpske – Narodnoj skupštini.

Draško Stanivuković je prilikom podnošenja krivične prijave protiv Vojina Pavlovića, a povodom njegovog govora kada je pozdravljao nasilje nad narodnim poslanikom Draškom Stanivukovićem na kontramitingu boračkih organizacija VRS 26.decembra prošle godine, najavio da dolazi u Bratunac uprkos Pavlovićevim prijetnjama. Pavlović je, naočigled mnogobrojnih prredstavnika MUP RS, kao i predstavnika kompletne vlasti u RS i BiH, otvoreno prijetio Stanivukoviću. Pavlović je rekao da je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, „bio blag prema Stanivukoviću“, te da mu je on (Lukač) „trebao nabiti govornicu na glavu da ga više niko ne sluša“. Niko od pripadnika policije nije mislio da treba da reaguje na ove riječi koje su otvoren poziv na nasilje.

GERILA.info

Comment here