Uncategorized

U Republici Srpskoj registrovano devet novih slučajeva koronavirusa, ukupno zaraženo 900 osoba

Virus korone u Republici Srpskoj u protekla 24 časa potvrđen je kod još devet ljudi, od ukupno 272 testirana uzorka, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Riječ je o pet žena i četiri muškaraca. Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora, i po jedna iz Dervente, Gradiške, Doboja i Laktaša.

U Republici Srpskoj novi virus korona potvrđen je kod 900 osoba.

Kada je riječ o novozaraženim, virus je potvrđen kod doktora u Doboju i medicinske sestre u UKC Republike Srpske, koji su imali kontakte sa zaražnim osobama.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 3.922 osobe. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 23.975 osoba.

Od početka epidemije ukupan broj testiranja je 14.391.

Ukupan broj oporavljenih osoba od novog virusa korona u Republici Srpskoj je 381, a od toga 232 osobe su iz Banja Luke, 31 osoba je iz Laktaša, 12 osoba iz Кotor Varoši, deset osoba iz Gradiške i Šipova, devet osoba iz Bijeljine, Кozarske Dubice i Teslića, osam osoba iz Mrkonjić Grada, sedam osoba iz Кneževa, Čelinca i Trebinja, šest osoba iz Prnjavora, pet osoba iz Istočne Ilidže, tri osobe iz Ribnika, po dvije osobe iz Modriče, Broda, Prijedora i Pala, i po jedna osoba iz Zvornika, Milića, Šekovića, Doboja, Novog Grada, Dervente, Srpca i Nevesinje.

U Republici Srpskoj 41 osoba je preminulo od posljedica Covida-19.

Konferencija za novinare ministra zdravlja Alena Šeranića

Pratite konferenciju za novinare ministra zdravlja Alena Šeranića#RTRS #RTRSvijesti

Gepostet von RTRS vijesti am Sonntag, 3. Mai 2020

Comment here