Uncategorized

SDS i PDP ipak podržali kandidata SNSD za načelnika Srebrenice

sporazum srpskih stranaka u Srebrenici, izvor RTVBN

Mladen Grujučić iz SNSD-a zajednički je kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica. Grujučić je aktuelni načelnik ove opštine na istoku Republike Srpske. Grujičićeva kandidatura ozvaničena je današnjim potpisom na sporazum a najavljena je prije desetak dana u Palati Republike kada su predstavnici SNSD-a i njegovih stranaka-satelita sa jedne strane i SDS-a i PDP-a sa druge najavili zajedničke kandidate i liste u Srebrenici i Mostaru.

Nakon toga u PDP-u su za Gerila info rekli da je ovo prilika da SNSD podrži nestranačkog kandidata ili kandidata koji dolazi iz opozicionih stranaka.

Današnji sporazum, prenose mediji, potpisali su predstavnici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Socijalističke partije Srpske Goran Selak, DNS-a Nenad Nešić, Saveza za novu politiku Zoran Mastilo i DEMOSA Spomenka Stevanović. Gerila saznaje da je potpisivanju sporazuma prisustvovao i Dragan Galić član Predsjedništva PDP-a ali da je ova stranka insistirala da nosioci dogovora kao najveće stranke u Srebrenici budu SNSD i SDS.

U SDS-u su nakon sastanka u Palati Republike na kojem je prisustvovao potpredsjednik te stranke saopštili da to ne znači da oni daju podršku za izbor Grujičića već da imaju svog kandidata Milisava Marjanovića i da očekuju kao i da će insistirati da on dobije podršku. Prije svega jer aktuelni načelnik nije opravdao očekivanja.

“Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD-a, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici”, pisao je Šarović a prenosi SDS u saopštenju koje su poslali našem portalu nakon pitanja kako je moguće da imaju zajedničkog kandidata sa SNSD-om kojeg godinama optužuju za veliki kriminal i uništavanje Republike Srpske.

Slično je na nedavnoj konferenciji za medije u Banjaluci tvrdio i Dragan Mektić koji je rekao da je teško očekivati da Grujičić nakon svega dobije podršku SDS-a. To nakon svega je prije svega afera sa novcem od donacije Vlade Srbije. Mediji u regionu su izvještavali o misterioznom nestanku novca koji je Vlada Srbije donirala Srrebrenici za otvaranje privrednih pogona i zapošljavanje stanovnika te opštine. Prema pisanju medija i u Srbiji i u BiH taj novac je umjesto na privredne pogone potrošen, i to nesrazmjerno mnogo, na otvaranje azila za pse sa 5 zaposlenih radnika.

Grujičić je demantovao da je novac nenamjenski potrošen a afera je kao i mnoge u BiH gotovo zaboravljena.

Iz SNSD-a nisu odgovorili na naša ranija pitanja u vezi sa zajedničkim kandidatima za Srebrenicu i Mostar.

GERILA info

 

 

 

 

Comment here