Uncategorized

Još se ne zna ko je pucao u Velikom Blaškom

Policijska uprava Banja Luka

Banjalučka Policijska uprava uporna je u neodgovaranju na konkretna pitanja u vezi sa pucnjavom iz automatskog oružja koja je emitovana uživo u jutarnjem prazničnom programu RTRS-a na Badnje jutro ove godine. Tada je u uključenju novinara javnog servisa u selu Veliko Blaško kod Laktaša TV ekipa RTRS-a uživo prenosila sječu Badnjaka nakon čega je jedno ili više lica pucalo iz automatskog oružja što se jasno čuje na video snimcima koje je na youtube postavio RTRS. Iz javnog servisa nisu odgovorili na zahtjev da prokomentarišu sve što se dešavalo u programu uživo. Iz ove medijske kuće niko se nije ogradio od emitovanja “kršenja zakona uživo” a voditelji u studiju su sve nakon uključenja pohvalili kao srpsku tradiciju. Treba napomenuti da ekipa na terenu nije mogla uticati na to šta će se dogoditi u uključenju u program ali je činjenica da je izostala naknadna reakcija RTRS-a.

O svemu za sada ćute u banjalučkoj Policijskoj upravi. Oni ne odgovaraju na konkretna pitanja o tome da li su utvrdili identitet lica ili više nih koja su pucala iz automatskog oružja u Velikom Blaškom ni da li postoji bilo kakva istraga. Podsjećamo da je ova uprava obavijestila javnost da je zbog pucanja iz automatskog oružja na Badnji dan u Banjaluci uhapšeno jedno lice koje se tereti za izazivanje opšte opasnosti ali o pucnjavi u selu Veliko Blaško za sada nema nikakvih informacija. Onima koji su pucali prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do osam godina u zavisnosti od okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave.

Gerila info, nezvanično, saznaje da je u Velikom Blaškom pucalo više lica a da je jedna puška iz koje je pucano naročito zanimljiva službama bezbjednosti. Sječi Badnjaka u Velikom Blaškom, nakon koje je pucano iz automatskog oružja, prisustvovao je i novi načelnik opštine Laktaši, Miroslav Bojić (SNSD).

GERILA info

 

Comment here