DRUŠTVONOVOSTIPOLITIKA

Vojin Mitrović podnio krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića

Ygrada Gradske upreave u Banjaluci
Vojin Mitrović, foto RTVBN

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Vojin Mitrović podnio je krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića gradonačelnika Banjaluke i visokog funkcionera SNSD-a. Razlog leži u činjenici da Grad Banjaluka odbija da izda građevinsku dozvolu firmi Vojina Mitrovića za gradnju benzinske pumpe na zemljištu u Banjaluci.

Sporno zemljište je predmet spora koji Grad Banjaluka vodi u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole a čiji jedan dio je nakon preprodaje završio u rukama Vojina Mitrovića. To cjelokupno zemljište dio je gotovo desetogodišnje afere “Poljoprivredna škola” u kojoj su se pojedinci zamjenom zemljišta po selima oko Banjaluke sa Poljoprivrednom školom dokopali vrijedne lokacije i kasnije ga prodavali.

Vrhovni sud Republike Srpske je u novembru uvažio argumente gradskih vlasti i poništio raniju presudu na osnovu koje se Poljoprivredna škola upisala u zemljišne knjige kao vlasnik desetina miliona maraka vrijednih parcela u Banjaluci. Prema nekim procjenama zemljište obuhvaćeno aferom “Poljoprivredna škola” vrijedno je oko 400 miliona maraka.

Srpskainfo prenosi da je Okružno tužilaštvo u Banjaluci već pokrenulo istragu po krivičnoj prijavi Vojina Mitrovića.

Igor Radojičić, foto Gerila

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kaže da se sa Mitrovićem susreo prije nekoliko dana na izvršnom odboru SNSD-a i da mu Mitrović nije spominjao bilo kakvu prijavu. Kaže i da je vrlo zanimljivo i to što je Grad Banjaluku sve ove godine zbog afere “Poljoprivredna škola” prozivala opozicija a sada to na neki način čine i pojedinci iz SNSD-a. Radojičić tvrdi da u posljednje tri godine gradska administracija čini sve da zaštiti gradsku imovinu i gradsko zemljište.

“Ovdje je jedna osoba pokušala dobiti građevinsku dozvolu za zemljište koje je u sporu, za koje grad tvrdi da je naše vlasništvo i za koje su čak ja mislim izrečene krivične presude pojedincima, dakle da se radilo o malverzacijama. Grad ne može pod takvim okolnostima izdavati građevinske dozvole jer bi priznao učinjeno, ono što prema našim mišljenjima nije urađeno legalnim putem.”-rekao je Igor Radojičić.

Vojin Mitrović,vlasnik bijeljinskog Oktan prometa, široj javnosti postao je poznat kada je kao kandidat NDP-a postao poslanik u NSRS u prošlom mandatu a zatim odmah nakon ulaska u skupštinu prešao u SNSD gdje je ranije prije nego što je postao član Čavićevog NDP-a već i bio. Sada je poslanik SNSD-a u Palamentu BiH.

GERILA info

Comment here