DRUŠTVONOVOSTI

Pravda za Davida tražila od Dodika da ispuni obećanje

Naredni petak (15.novembra) navršava se tačno 600 dana okupljanja neformalne grupe građana “Pravda za Davida” i iz ovog udruženja će se tim povodom u 13h časova obratiti medijima ispred zgrade Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka, institucije koju iz PzD smatraju najodgovornijom za stanje u kojem se nalazi navedeni slučaj.

Upravo iz tog razloga iz grupe Pravda za Davida danas su na adresu Predsjedništva BiH poslali dopis srpskom članu Miloradu Dodiku pozivajući ga da ispuni dva puta dato javno obećanje o izbacivanju tužioca iz njihovih kancelarija.

Dopis upućen Miloradu Dodiku prenosimo u cjelosti, bez intervencija.

Ovim putem Vam se obraćamo s pozivom na ispunjavanje javno datog obećanja, a u vezi sa radom Okružnog javnog Tužilaštva u Banjaluci.
Naime, 27.12.2018. godine ste dali izjavu za medije, a u vezi sa radom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Tom prilikom ste izrekli javno obećanje, da ćete Vi lično pozvati građane da zajedno sa njima “izbacite” tužioce iz njihovih kancelarija, ukoliko u roku od mjesec do dva dana od izrečenog obećanja, ne bude pomaka u istrazi. Naglasili ste kako je sramna činjenica da do tada, porodici i široj zainteresovanoj javnosti, nisu dati nikakvi odgovori, te da isto ne treba da radite Vi već tužioci, koji ne rade svoj posao, a primaju platu. Od tog javno izrečenog obećanja, prošlo je ne mjesec ili dva (rok koji ste Vi dali Okružnom javnom Tužilaštvu) već nepunih jedanaest mjeseci. Prilikom Vašeg gostovanja u emisiji “Pressing” na televiziji N1, 6.11.2019. godine, potvrdili ste obećanje izrečeno prije jedanaest mjeseci, i na pitanje voditelja, kada to mislite uraditi, Vi ste odgovorili: “Kad god oni (Pravda za Davida) žele.”
S obzirom na to da se u petak 15.11.2019. godine navršava 600 dana okupljanja ljudi koji traže samo jedno – otkrivanje pune istine o ubistvu našeg mladog sugrađanina Davida Dragičevića, kao i na činjenicu da sve to vrijeme, porodica ubijenog mladića, neformalna grupa građana “Pravda za Davida” i zainteresovana šira javnost, nisu dobili nikakve odgovore na pitanja ko je i zašto ubio Davida, neformalna grupa građana “Pravda za Davida” će se u petak 15.11.2019. godine u 13h pojaviti pred Okružnim javnim Tužilaštvom u Banjaluci gdje ćemo se obratiti medijima.
Pozivamo Vas da tog dana konačno ispunite Vaše dva puta dato javno obećanje.

Comment here