NASLOVNAPOLITIKA

Zdravko Krsmanović: Dodik i dalje gura i sebe i Republiku Srpsku u izolaciju

zdravko krsmanovic, poslanik NDP

Incijativa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se održi posebna sjednica Republike Srpske koja bi raspravljala o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice služi samo za potrebe izborne kampanje, izjavio je za portal Gerila.info, poslanik Narodnog demokratskog pokreta u NSRS Zdravko Krsmanović.

zdravko krsmanovic, poslanik NDP

“Mislim da Dodik i vlast u Republici Srpskoj na sve moguće načine pokušavaju vraćanjem ove priče da radikalizuju situaciju pred naredne izbore, tako da bi ovim jako bolnim pitanjem skrenuo pažnju naroda sa loše ekonomske situacije”, kaže Krsmanović.

Na pitanje da li će opozicija učestvovati u radu posebne sjednice, posebno imajući u vidu da su napustili prethodno zasjedanje, Krsmanović navodi da još uvijek nema predstavu šta je to što bi se moglo naći pred poslanicima, tako da od toga ovise i eventualne odluke oko prisustva opozicije sjednici.

“Prije svake sjednice, mi dobijemo materijale od predlagača, bilo to Vlada Republike Srpske ili neko drugi. Ovaj put mi još uvijek nismo dobili nikakve materijale i ne znamo koje su to nove okolnosti koje dovode do posebne sjednice i tražimo da i Vlada donese stav po ovom pitanju. Treba da vidimo koji su to dokumenti i izvještaji koji mogu dovesti do tih novih okolnosti. Da li je to izvještaj Stefana Karganovića ili je to motivisano prijavom o učešću 22.000 ljudi ili je neki treći razlog? Treba sačuvati dignitet Parlamenta, a ne da služimo za sukobe sa nevladinim sektorom”, dodao je Krsmanović.

On napominje da Narodna skupština Republike Srpske nije ni usvajala taj izvještaj, tako da mu je nepoznato ni kakva bi bila sudbina bilo kakve odluke Skupštine.

“Ova vlast se već dugo igra sa Narodnom skupštinom i odlukama koje ova institucija donese. Vidjeli ste kako je bilo sa referendumom, koji je ova vlast obesmislila i na kraju proglasila anketom. Međutim, koja bi bila pravna snaga odluke Narodne skupštine i šta bi mi dobili na međunarodnom nivou? Poznato je da su mnoge države i njihovi parlamenti u regionu i svijetu već usvojile rezolucije o Srebrenici. Poznato je i kakav je stav Srbije po tom pitanju, a i svih ostalih država koje su članice Savjeta za implementaciju mira.”, podsjeća Krsmanović.

On je zaključio da će od ovoga najmanje koristi imati i Dodik, ali i Republika Srpska, jer je već očigledno da će na ovaj način ući u dublju međunarodnu izolaciju.

Comments (1)

  1. Taman da se zabavite sa ti famoznim spiskom i tropa vam pripreme za izbore.Uvijek oni tako izbace keca kad zagusti a vi nasjednite!Gdje vam je r ecimo spisak kriminalnih radnji i poslova kojima se debelo bavi ova vlast,hdje je spisak utajenih ubistava,gdje vam je spisak ( ne)rada kontrolnih organa drzave,gdje je spisak o (ne) primanjima najugrozenijeg sloja drustva,gdje je spisak duzine cekanja na posao mladih iz siromasnih ili pol.nepodobnih…gdje je spisak propalih investicija,gdje je spisak zlouptrebljenih donacija i tako …ima toga na tone i tone …Pa se vi sa njima i dalje zamajavajte kad znate i dozivjeli ste to kakvim se niskim i prljavim sredstvima sluze!Samo s nijma ako krenete sad u jalove rasprave -kraja ni izlaza za nas sviju nema – jer zlo gazi nemilosrdno!!!

Comment here