NOVOSTIPOLITIKA

Prijedlog za smjenu Savjeta ministara bez podrške većine u PS BiH

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu danas prihvatili inicijativu za smjenu aktuelnog saziva Savjeta ministara.

Nakon rasprave u Parlamentu, gdje su iznosili argumente za smjenu Zorana Tegeltijie i njegovog tima, zastupnici su se izjasnili sa 13 glasova “za”, 25 “protiv” i 3 “suzdržana”.

Na kraju rasprave se obratio predsjedavajući SM BiH Zoran Tegeltija kazavši da je jedina manjkavost aktuelnog saziva to što nije komunicirao s javnošću.

“Trebalo je da manje radimo i više komuniciramo s javnošću kako biste nam priznali da smo radili kako treba”, rekao je Tegeltija, poručiviši da on nikada nikome nije kazao da je njegov rad sramotan.

On se zahvalio poslanicima većine u Parlamentarnoj skupštini BiH koja je podržala aktuelni saziv Savjeta ministara i koja je odbacila zahtjev opozicije za njegovu smjenu.

“Danas smo u parlamentu BiH čuli mnogo toga od predstavnika opozicije, ali najveći dio njihove rasprave bio je neargumentovan”, rekao je Tegeltija novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje opozcije je i bilo očekivano i nije nikakvo iznenađenje, ali je svakako iznenađujući bio ton diskusija nekih od poslanika u Predstavničkom domu koji su iznosili paušalne i neargumentovane ocjene o radu aktuelnog saziva Savjeta ministara i njegovih članova.

 

Comment here