NOVOSTIPOLITIKA

GERILA saznaje: Milan Radović na pragu prelaska u SDS

Milan Radović uskoro će i zvanično preći u SDS, saznaje portal GERILA od izvora iz vrha SDS-a!

Po jednoj verziji, Radović je već u SDS i naćiće se visoko na listi za lokalne izbore u Banjaluci, dok po drugoj verziji to još nije gotovo, a Radović očekuje da bude zamjenik Mirka Šarovića, što trenutno nailazi na otpor jednog dijela članstva stranke.

Milan Radović / FOTO: GERILA
Milan Radović / FOTO: GERILA

Po toj drugoj verziji, ukoliko Predsjedništvo stranke uskoro odobri da Radović postane potpredsjednik Srpske demokratske stranke, on će rado preći u SDS.

U suprotnom, dalji scenario i politička sudbina nekadašnjeg direktora Nove banke biće neizvjesna. Među najvećim zagovornicima unutar SDS-a za Radovićev dolazak je aktuelni predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a ponajviše Vukota Govedarica, bivši predsjednik stranke.

U ovom trenutku je sigurno je da će se sjednica Predsjedništva održati do Petrovdana i slave stranke, odnosno 12.jula i na njoj će biti otklonjene mnoge dileme.

Milan Radović kratko je za naš portal rekao da je još uvijek samostalni poslanik.

“Ukoliko bude nekih promjena u mom političkom životu svakako ću se obratiti medijima”, dodao je Radović.

Inače,on je na posljednoj sjednici Narodne skupštine RS sjedio u dijelu sale koji pripada opoziciji, pored Nebojše Vukanovića, koji pripada klubu SDS-a u NSRS iako nije njen formalni član.

Podsjećamo, Milan Radović je podnio ostavku na sve funkcije i istupio iz članstva u Demokratskom narodnom savezu (DNS) 19.februara ove godine, a to je obrazložio ličnim i moralnim razlozima.

Radović je od tada u Narodnoj skupštini Republike Srpske djelovao kao samostalni poslanik, a ranije je obavljao funkciju zamenika v.d. predsednika DNS, a vodio je i Gradski odbor te stranke u Banjaluci.

Uvod u Radovićev odlazak iz DNS-a je bio poraz Marka Pavića od Nenada Nešića na sjednici Glavnog odbora DNS-a održanom u Banjaluci 15.februara ove godine. Radović je tada davao izjave uz Nešića, iako je na samoj sjednici bilo burno jer je Radović prvo dao, pa potom povukao ostavku.

GERILA.info

Comment here