NASLOVNAPOLITIKA

Diplome su sjajna stvar ali je sve mnogo ljepše kada ste i član partije

foto capital.ba

Ništa nije važno ukoliko ste u pravoj stranci. I sadašnji član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je jasno u kampanji pred opšte izbore prošle godine rekao da su uzalud diplome ukoliko niste odabrali pobjedničku stranku u Republici Srpskoj. Primjer konkursa za upražnjeno mjesto direktora republičkog Inspektorata potvrđuje pravilo.

Portal Kapital u tekstu o ponovno otvorenom konkursu za posao direktora Inspektorata Republike Srpske navodi da je u posebne uslove konkursa stavljeno da kandidat za direktora mora da ima ekonomski, pravni ili medicinski fakultet smijer farmacija. Zanimljivo je to što aktuelni vršilac dužnosti direktora ove ustanove i kandidat za novog direktora, kadar Socijalističke partije Danijela Batar, ima upravo diplomu medicinskog fakulteta, smijer farmacija. Konkurs je otvoren do 8. avgusta.

Mediji su ranije izvještavali da je prethodni konkurs poništen, zvanično zbog neimenovanja konkursne komisije a nezvanično jer Danijela Batar nije ispunjavala uslove. Nakon poništenja konkursa izmjenjen je Pravilnik o sistematizaciji a u posebnim uslovima se našao i medicinski fakultet smijer farmacija.

Danijela Batar je na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove postavljena u maju 2018. godine, nakon  smijene Predraga Tomića sa te pozicije.

Comment here