NASLOVNAPOLITIKA

Cvijanović, Radmanović i Lukač u trci za kandidata SNSD-a

foto Blic RS

SNSD je suzio izbor, ukoliko je i bilo više imena u opticaju, na tri imena. Kandidati ove stranke za kandidata za Predsjednika Republike Srpske za sada su, tvrde izvori Gerila info iz vrha SNSD-a, Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Dragan Lukač.

Željka Cvijanović, prema istom izvoru, ima najveće šanse da postne kandidat za Predsjednika jer je favorizuje predsjednik SNSD-a Milorad Dodik iako aktuelna predsjednica Vlade nema široku podršku “na terenu” među članstvom ove stranke.

Dragan Lukač kandidat je za zvaničnog kandidata ove stranke po “patriotskoj liniji” i on će biti kandidat za Predsjednika Republike ukoliko vrh stranke (Milorad Dodik) procijeni da mu igranje na tu kartu može donijeti određenu korist u izboru za Predsjednika Republike Srpske. Nebojša Radmanović figurira kao neko ko ima solidnu podršku među članovima a ide se na kartu njegovog političkog iskustva.

Željka Cvijanović u ovom trenutku svakako je najbliža zvaničnoj kandidaturi bez obzira na (ne)popularnost među članovima ove stranke, tvrdi naš izvor a to pokazuje i “guranje” Željke Cvijanović kao nekoga ko će ove godine da dobije Ključ grada u Banjaluci. Gerila info saznaje da njena kandidatura za počasnog građanina Banjaluke nije išla glatko ali je snažno pogurana i podržana iz Palate Republike.  Za davanje titule počasnog građanina Banjaluke političaru u izbornoj godini nisu bili svi ni u gradskoj upravi ali im nije ostavljeno mnogo izbora.

Ko god da bude kandidat SNSD-a za Predsjednika Republike Srpske njemu će se, to je već izvjesno, suprostaviti Vukota Govedarica kao predstavnik Saveza za promjene odnosno SDS-a što je, svakako, najlogičnije riješenje jer Govedarica predvodi najveću opozicionu stranku kojoj se godinama zamjeralo što na crtu kandidatima SNSD-a za Predsjednika nije isturila svog predsjednika.

 

Comment here