NOVOSTIPOLITIKA

Dragan Mektić pocijepao člansku kartu BORS-a (FOTO i VIDEO)

Dragan Mektić pocijepao člansku kartu BORS

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je u Banjaluci demonstrativno pocijepao člansku kartu Boračke organizacije Republike Srpske.

Dragan Mektić pocijepao člansku kartu BORS

Mektić je ovo uradio u znak protesta i solidarnosti sa bivšim borcima Vojske Republike Srpske koji su prije nekoliko  dana, takođe, pocijepali članske karte BORS-a izrevoltirani odlukom Skupštine opštine Nevesinje da dodjeli povelju poslaniku SNSD-a u NSRS Iliji Tamindžiji.

Jedan od načelnika iz SNSD-a je prvaše srbijanskog glumišta htio da ih instruamentalizuje, da reklamiraju SNSD, zato što je htio da uskrati umjetničku slobodu glumcima. Došao sam da se solidarišem s komandantom iz Nevesinja. Imao sam namjeru da pozovem borce da u znak protesta zbog odnosa Republike Srpske prema borcima, vršimo javno spaljivanje boračkih knjižica”, izjavio je Mektić.

Dragan Mektić pocijepao člansku kartu BORS

Prije nekoliko dana. člansku kartu BORS-a pocijepao je komandant odbrane Nevesinja, major Brano Pejanović.

Vidno razočaran u ono zbog čega se borio i krv prolivao, misleći pre svega na otudjenu i bahatu vlast, Pejanović je pred kamerama pocepao člansku knjižicu boračke organizacije, optužujući vlast, kao i predsjednika BORS-a generala Milomira Savčića da je, kako kaže, zaboravio na borce i postao marioneta režima.

Dragan Mektić pocijepao člansku kartu BORS

Policija Republike Srpske privela je Pejanovića nakon završetka Mitrovdanske akademije ispred Doma kulture „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju jer je glasno negodovao i dobacivao Iliji Tamindžiji da mu kao dezerteru nije bilo mjesto da sjedi u prvom redu na Akademiji i dobije Povelju opštine na Mitrovdan.

Nakon toga je intervenisala policija i Žandarmerija, koja je majora Pejanovića lišila slobode i odvela na saslušanje u Policijsku stanicu Nevesinje.

Comment here