NOVOSTIPOLITIKA

Dodik-Pavić: Ništa novo nema sve po starom ide!

Milorad Dodik i Marko Pavić, foto banjaluka net

Samo sat vremena sastanka u zgradi Vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku i Marku Paviću, liderima SNSD-a i DNS-a, bilo je dovoljno da konstatuju da se u slučaju njihovih stranaka radi o jednoj stabilnoj koaliciji koja nastavlja da funkcioniše i da nema razmimoilaženja.

Nakon sastanka Milorad Dodik nije htio da priča o konkretnim problemima na relaciji SNSD- DNS. Marko Pavić bio je tek malo riječitiji.

“Dobro, ja ne znam šta vi čačkate više”-pitao je Dodik novinare koji su ga pitali o problemima na relaciji SNSD-DNS.

“Evo reći ću vam ja jedan problem, to su Željeznice Republike Srpske, direktor je DNS izvršni direktori su SNSD. I oni idu ka svojim centralama prema stranci, ne rade kao Uprava preduzeća, stranke normalno o tome ne razgovaraju i to je nesporazum. I hoćemo to da riješimo.”-rekao je Marko Pavić.

Milorad Dodik današnji sastanak je doživio kao redovne konsultacije, tvrdi da nema nekih posebnih nesporazuma već samo šumova između pojedinaca. Za naredne dane najavljeni su novi sastanci o svim nivoima vlasti.

“Dogovorili smo se da idemo temu po temu, tačku po tačku, nivo po nivo i da te probleme rješavamo, mislim da je jasno da na nivou RS ostaju da se dogovaraju određene stvari oko politike i naravno politike vezano za imenovanja. Ono što smo dogovorili prošli put da se na bilo kom nivou zaustavi bilo kakvo imenovanje to se poštuje dok se ne napravi cjelovit dogovor na nivou koalicije.”– rekao je nakon sastanka predsjednik SNSD-a.

Svi problemi, za koje danas i Dodik a malo manje Pavić tvrde da ne postoje počeli su nakon opštih izbora prošle godine kada je DNS razbijen na dva dijela a od jednog formiran DEMOS na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem. Pavić je nedavno insistirao da dio koalicije ne budu stranke sateliti SNSD, misleći nesumnjivo i na Demos, već samo izvorna koalicija koju čine SNSD, DNS i SPRS ali o tome danas, makar ne zvanično nije razgovarano. Problemi su kulminirali na lokalnom nivou u Prijedoru gdje je SNSD na sve načine pokušavao i pokušava da uz pomoć nove skupštinske većine koju predvodi sruši DNS-ovog gradonačelnika. Te pokušaje rušenja pratili su medijski udari na DNS u Prijedoru uz pomoć medija pod kontrolom SNSD-a.

GERILA info

 

Comment here