NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Završen sastanak Dodik-Nešić. Nezvanično-razlaz!

Milorad Dodik i Nenad Nešić lideri SNSD-a i DNS-a završili su danas sastanak u Banjaluci koji, nezvanično, nije donio pomirenje dvojice političara i nije doveo do povlačenja Nešićeve najave o istupanju iz koalicije sa SNSD. Nakon sastanka nije bilo zvaničnih informacija.

Nenad Nešić je povlačenje iz koalicije najavio nakon što je, zvanično, iz zdravstvenih razloga podnio ostavku na mjesto direktora Puteva Republike Srpske. Nakon Nešićeve najave o napuštanju koalicije uslijeio je niz međusobnih optužbi a Nešić je pozvan u Ministarstvo unutrašnjih poslova u Upravu kriminalističke policije gdje se i pojavio. Nešić je pozvan da da izjavu po osnovu istrage koju protiv njega vodi Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci a u vezi sa prijavom Kancelarije za razmatranje žalbi u vezi javnih nabavki. Zanimljivo da je ta tema aktuelizovana tek nakon Nešićevog sukoba sa Dodikom.

Za sada su sa javnih pozicija, osim Nešića, smijenjena još dva funkcionera DNS-a, Marko Aćić sa pozicije direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije i Marko Kubatlija sa pozicije direktora područne jedinice Poreske uprave Istočno Sarajevo.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske danas je samo kratko potvrdila da je održan sastanak delegacija DNS-a i SNSD-a bez otkrivanja bilo kakvih detalja.

GERILA info

Comment here