DRUŠTVONASLOVNA

Zaplet 11: “Gnijezdo” razgalilo publiku toplom porodičnom pričom

Još jedna sjajna pozorišna noć u Gradskom pozorištu Jazavac” je iza nas. Predstava HNK Mostar rediteljke Marine Petrovic Liker odigrana je u utorak naveče u Banjaluci na Festivalu glumca Zaplet 11. Predstava je inspirisana poezijom Marka Tomasa i oduševila je banjalučku publiku svojom iskrenošću ali i interakcijom sa publikom, pogotovo kada su glumci u publiku donosili kavu i toplu čorbu, i na kraju zapjevali zajedno sa njima. Za glumicu veceri izabrana je Ivana Kordic-Kuret u ulozi Vesele.

“Ljudi su više navikli, možda su se i malo zasitili od standardnih predstava koje gledaju, tu je i rampa, nešto se događa mimo njih i sad je ovo nešto novo, da mi komuniciramo, ne samo glumci između sebe nego i s publikom, i počastimo ih”, kaže glumica Nikolina Marić.

Ovaj komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu što učiniti sa zajedničkom kućom bezvremenska je tema koja je oduševila i banjalučku publiku.

Autor muzike je Bojan Beribaka, a asistent scenografa je Ivana Radić.

Glumačku ekipu “Gnijezda” čine Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Poslije predstave održan je okrugli sto, a u okviru večerašnjeg programa “Razgovor s glumcima” sa publikom je razgovarao Nikola Rakočević, publici iz regiona poznat po brojnim filmovima i TV serijama.

Večeras je na programu predstava „Elling“ Satiričkog kazalista Kerepmuh, u režiji mladog i perspektivnog reditelja Hrvoja Korbara. “Elling” Simona Benta dramska je adaptacija istoimenih poznatih romana, tetralogije norveškog pisca Ingvara Ambjornsena, prema čijim je djelima snimljen i film 2001. godine, nominovan za Oscara za najbolji strani film.

GERILA.info

Comment here