DRUŠTVONASLOVNA

Za pranje predsjedničkih limuzina preko 25.000 KM godišnje

FOTO: capital.ba

Službena vozila predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i potpredsjednika Josipa Jerkovića i Ramiza Salkića u idućih godinu dana praće autopraonica u Aleksandrovcu kod Laktaša iako nijedno od njih nema prebivalište u toj opštini, prenosi portal capital.ba.

Ovo potvrđuju i odluke koje je nedavno donijela sekretar predsjednika Republike Đuka Huremović, a kojima su jednogodišnji ugovori o pranju vozila dodijeljeni autopraonicama „Kel“ iz Laktaša i „Genco“ iz Banjaluke, navodi se u tekstu.

Praonica iz Laktaša će pranje vozila Službe predsjednika ove godine naplatiti 6.230 KM bez PDV-a, odnosno 7.289 KM s PDV-om. Za pranje automobila najvećih zvaničnika autopraonici u Banjaluci će biti plaćeno 15.978 KM bez PDV-a. S porezom će čišćenje automobila koštati 18.694 KM. Zbirno, obe praonice će naplatiti preko 20.000 KM, tačnije 22.208 KM bez PDV-a. Kada se na sve doda porez, sve će koštati 25.983 KM.

Pomenute dvije praonice posao pranja automobila predsjednice i potpredsjednika Republike Srpske dobile su na period od 1. aprila ove godine do 1. aprila 2020. godine. Dakle, pranje predsjedničkih limuzina za godinu dana građane Republike Srpske će koštati preko 25.000 KM

Ove autopraonice su i prošle godine dobile posao pranja vozila koje koristi institucija Predsjednika Republike Srpske, navodi se u tekstu na portalu capital.ba. Tada je predsjednik RS bio Milorad Dodik koji živi u Laktašima, nedaleko od Aleksandrovca gdje je laktaška praonica.

Comment here