NASLOVNAPOLITIKA

Vukota dobio podršku: SDS neće u vlast sa SNSD!

“SDS će biti opozicija i neće ići u koaliciju sa SNSD-om”, potvrdio je nakon današnje prve sjednice Glavnog odbora Srpske demokratske stranke predsjednik ove stranke Vukota Govedarica. Sjednica koja je trajala skoro osam punih časova odražana u Istočnom Sarajevu ipak nije donijela dramatična dešavanja koja su se očekivala nakon isključenja pojednih visikopozicioniranih zvaničnika SDS-a.

Očekivalo se i da GO odluči da li će glasati o smjeni Vukote Govedarice, međutim to se nije desilo iako je potpredsjednik SDS-a Milovan Cicko Bjelica predao potpise jedne trećine GO za smjenu aktuelnog predsjednika i kompletnog rukovodstva.

Govedarica je u izjavi medijima rekao da će provjeriti validnost potpisa na datom zahtjevu, ali da bez obzira na to – taj broj nije dovoljan.

“Bićemo opozicija u NSRS i nećemo biti dio nove Vlade RS i nećemo joj dati podršku”, poručio je Govedarica.

Zvanično od danas članovi SDS-a nisu Obren Petrović, Kostadin Vasić, Uroš Vojinović, Nebojša Marić i Danijel  Jošić, a raspušten je i dobojski Gradski odbor SDS-a.

“Stavili smo van snage zaključke usvojene na Skupštini gradske organizacije SDS-a Doboj kojima je dobojski SDS izrazio spremnost da bude dio vlasti u RS i BiH, jer su okvalifikovani kao nestatutarni”, potvrdio je Vukota Govedarica.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je potrebna smjena kompletnog rukovodstva SDS-a i da je na današnjoj sjednici Glavnog odbora zatražio da u narednih deset dana bude održana Skupština stranke. “Cilj nam je da se stabilizuje situacija u SDS-u. Smatram da te stabilnosti nema bez novih unutrastranačkih izbora. Potrebna je smjena komletnog rukovodstva stranke”, rekao je Bjelica.

Sjednicu Glavnog odbora prije 16 časova vremena napustio je i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić, koji je rekao da će se vratiti, ali to nije učinio

Najavljeno je da će do 10.decembra biti formirana komisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

Govedarica je potvrdio da je dobio podršku Glavnog odbora da zakaže sjednicu Skupštine koja će se održati 12. decembra radi raspisivanja unutarstranačkih izbora, koje će sprovesti Komisija sastavljena od predstavnika iz svake izborne jedince.

GERILA.info

Comment here