DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Vrhovni sud naredio hapšenje Slaviše Juroševića, ne zna se gdje je nakon što ga je sud u Istočnom Sarajevu pustio na slobodu

Vrhovni sud RS

Vrhovni sud, još jednom odlukom, je donio rješenje kojim preinačuje rješenje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu po kojem Slaviša Jurošević osumnjičen za organizaciju ubistva Slobodana Vasiljevića može da se brani sa slobode. Vrhovni sud je donio naredbu da sudska policija privede Juroševića ali nije poznato da li je on u Milićima. Ranije mu je, rješenjem o puštanju na slobodu, Okružni sud Istočno Sarajevo izrekao i mjere zabrane i oduzimanja ličnih dokumenata.

 

slavisa jurosevic optužen za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića
Slaviša Jurošević

Vrhovni sud Republike Srpske već je jednom donio rješenje kojim je poništio rješenje Okružnog suda o puštanju na slobodu ali je Okružni sud u Istočnom Sarajevu nakon sjednice Vijeća potvrdio svoju raniju odluku. Takva rješenje donosile su sudije Zinaida Husić koja je predsjednica Vijeća, te članovi Vijeća sudije Veselinka Ivanović i Ranka Mršić.

“To je jedina ispravna i očekivana odluka. Upozoravao sam da ce pobjeći, a trenutno nije poznato gdje se nalazi”– rekao je Slobodan Vasiljević nakon najnovije odluke Vrhovnog suda Republike Srpske.

Slobodan Vasiljević

Jurošević je osumnjičen da je organizovao pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u junu prošle godine ispred crkve u Šekovićima.

Slobodan Vasiljević koji je preživio pokušaj ubistva u junu prošle godine kada su ga sedmorica muškaraca pretukla metalnim šipkama ispred crkve u Šekovićima povodom puštanja Juroševića na slobodu pisao je i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH i predsjedniku tog savjeta Milanu Tegeltiji od kojih je tražio da se sankcionišu sudije koje su donijele takvu odluku.

Slaviša Jurošević, inače bivši vozač predsjednika Vlade Radovana Viškovića u vrijeme dok je Višković bio šef Kluba poslanika SNSD u NSRS, nakon što je izvršen napad na Vasiljevića je bio u bjekstvu u Grčkoj i tamošnje vlasti su ga uhapsile po potjernici i isporučile Bosni i Hercegovini u decembru prošle godine. Suđenje sedmorici uhapšenih i optuženih za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića počelo je 4. februara.

GERILA info

Comment here