DRUŠTVONASLOVNA

Vojin Ćetković i Dejan Lutkić pozdravljeni ovacijama u Banjaluci

Predstava „Noć bogova“ najizvođenijeg hrvatskog pisca Mire Gavrana, u kojoj igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, izvedena je večeras u Banjaluci u okviru Festivala studentskih pozorista „Kestenburg“. Radnja predstave se desava kada se Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) jedne večeri na desetogodišnjicu njihovog druženja zajedno opijaju i prisjećaju zajedničkih uspomena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismejavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.

Posebno interesantno je bilo to sto je Ćetković prvi put gostovao u Banjaluci i Republici Srpskoj nakon incidenta od 9.novembra u Nevesinju, na proslavi dana opštine, kada je, prema prvim informacijama iz prorežimskih medija, navodno odbio da nastupi u programu zbog simbola Republike Srpske koji su naknadno dodati na scenu. Iako je Ćetković to oštro dematovao i rekao da nije nastupio isključivo zbog povlačenja redatelja manifestacije Aleksandra Pejakovica iz umjetničkih razloga, gradski oci Nevesinja su Lutkiću i Ćetkoviću poručili da „više nisu poželjni u Nevesinju“. Ćetkoviću, iako je to bilo predviđeno je trebalo da pripadne poseban čast i da postane kum te opštine u Srpskoj, kao prijatelj Nevesinja ali i kum pokojnog gumačkog velikana Nebojše Glogovca koji je porijeklom iz ove opštine.

Uprkos nemilim događajima od prije desetak dana, publika je u Banjaluci sve trojicu glumaca pozdravila ovacijama nakon izvodjenja predstave „Noć bogova“ i time dala do znanja šta misli o natpisima pojedinih medija koji su objavili neprovjerene i (otvoreno) navijačke informacije, ali i o nedomaćinskom i neprofesionalnom ponašanju vlastodržaca u jednoj od najsiromašnijih opština u Srpskoj.

GERILA.info

Comment here