DRUŠTVONASLOVNA

Vijetnamski “milijarder” i dalje “vuče za nos” svjetske medije

Prevara sa vijetnamskim “milijarderom” Mai Vu Minom i dalje traje. Gerila je ljetos pisala kako nepromišljeno prenošenje informacija i te kako može biti nezgodno. Tada smo objavili da je vijetnamski dnevni list na engleskom jeziku Viet Nam News sa kašnjenjem od dva mjeseca objavio vijest o sastanku navodnog vijetnamskog milijardera sa Miloradom Dodikom. Da “zlo” bude veće, ovaj vijetnamski medij je tada informaciju prenio sa medijske platforme Bloomberg.

Ovaj put je nasjeo svjetski poznati časopis Newsweek. U plaćenom tekstu u novembarskom izdanju ovog časopisa navodi se da je Mai Vu Min, “predsjednik odbora direktora SAPA Thale grupe”, imao sastanke na državnom nivou sa predstavnicima zemalja iz jugozapadne Evrope i sa Bliskog istoka.

Newsweek - November 22, 2019

U tekstu se ponovo navodi “globalna uloga i značaj” ovog navodnog milijardera i njegove veza sa svjetskim liderima kao što su japanski premijer Šinzo Abe, kanadski premijer Džastin Trudo, ruski predsjednik Vladimir Putin, američki predsjednik Donald Tramp i kineski predsjednik Si Đinping.

Iako je riječ o plaćenom tekstu, ne bi bilo loše, pogotovo kada je u pitanju svjetski renomirani medij kao što je Newsweek, da se informacije malo bolje provjere. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog ugleda ovog časopisa.

Comment here