DRUŠTVONASLOVNA

Urednik RTRS Siniša Mihailović ošamario Stefana Blagića

Povrede na licu Stefana Blagića

Do sukoba Stefana Blagića, predsjednika pokreta Restart Srpska, i Siniše Mihailovića, glavnog urednika informativnog programa Radio televizije Republike Srpske, došlo je jutros oko 9 časova na raskrsnici ulica Živojina Mišića i Gavre Vučkovića u Banjaluci.

Stefan Blagić tvrdi da ga je Siniša Mihailović iz čista mira napao i počeo da psuje a sve je završilo fizičkim napadom i udarcima.

“Interesantno je da se sve dešavalo petnaestak metara od policije tako da je policija svjedočila tome. Uprkos prisustvu policije Mihailović nije mogao da se obuzda i morao je fizički da me napadne, bez ikakvog razloga”, rekao je Stefan Blagić.

Blagić tvrdi da mu je na ljekarskom pregledu utvrđeno nekoliko lakših povreda: ogrebotine, povišen šećer u krvi i blago povišen pritisak. Blagić će, kaže, tužiti Sinišu Mihailovića.

Urednik informativnog programa RTRS-a Siniša Mihailović ne poriče da je udario Stefana Blagića ali tvrdi da ga je Blagić pratio tridesetak metara, vrijeđao ga i psovao porodicu. Obojica su svoju verziju priče ispričala i u zvaničnoj izjavi u Policijskoj upravi Banjaluka.

Siniša Mihailović, foto Slobodna Bosna

 

“Pratio me trideset metara i čitavo vrijeme provocirao. Išao sam sa hodanja zbog zdravlja, kada smo došli do semafora već je počeo da se unosi u lice. Već je od ranije tu postojalo nešto što se može okarakterisati kao prijetnja prema meni. Govorio je da se Mihailović pripazi kada se sretnemo na ulici i sreli smo se na ulici. Unio mi se u lice spominjući majku, oca a kada je spomenuo dijete dobio je šamar”, tvrdi Siniša Mihailović.

U policiji su kratko opisali svoje viđenje priče.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jutros oko devet časova postupili su po prijavi narušavanja javnog reda i mira od strane dva lica na raskrsnici ulica Živojina Mišića i Gavre Vučkovića u Banjoj Luci te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti zaprimljene prijave i odgovornosti učesnika.”

Podsjećamo da je Stefan Blagić pretučen i u avgustu ove godine u Šekovićima kada ga je pesnicama udarao aktivista lokanog SNSD-a.

Comment here