DRUŠTVONASLOVNA

UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Ko su “United Tribuns”? (VIDEO)

Policija Unsko-sanskog kantona uhapsila je, i braću Ćulum Armina, nadimak Boki, i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića.

Braća Ćulum su poznati policijskim agencijama širom Evrope, i to kao lideri bajkerske organizacije “Unite Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Pripadnici ove grupe se sumnjiče da se bave raznim kriminalnim poslovima, a najviše trgovinom ljudi i prostitucijom. 2014.godine su pripadnici SIPA pretresli kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na teriotriji BiH, Austrije i Njemačke.

“United Tribuns” ili skraćeno “UTF” je osnovan 2004. god u Njemačkoj. Osnovali su ga  braća Ćulum, a trenutno ova organizacija širom Evrope trenutno broji oko 2.000 članova.

UTF u svijetu trenutno slovi za jednu od najpopularnijih i najopasnijih moto grupa ili kako ga članovi iste zovu bratstvo. Činjenica je da se trenutno nalaze na 4 kontinenta te da se njihova mreža svakim danom sve više širi. Koliko je ta grupa jaka govori činjenica da ih Njemačka smatra 3. najopasnijom skupinom za sigurnost.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”.

Zanimljivo je da u Njemačkoj članovi grupe imaju i neku vrstu statusa selebritija, pa je i čuveni Bild snimio dokumentarac o njima.

Isti list je 2016.godine objavio video njihovog obračuna sa drugom grupom bajkera „Black Jackets“.

GERILA.info

Comment here