DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

U RS nema novih zaraženih virusom korona ali raste broj osoba pod zdravstvenim nadzorom

korona virus, Covid 19

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, objavljenog juče u popodnevnim časovima, u Republici Srpskoj nema novih registrovanih osoba kod kojih je utvrđen novi virus korona, navodi se na fejsbuk stranici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 12.920 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 431 osoba.

Grafički prikaz broja osoba u Republici Srpskoj koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 12 osoba (6 osobe pozitivnih na test virusa korona i 6 osoba u izolaciji).

Danas je održana sjednica Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je u pitanju suzbijanje širenja novog virusa korona u Republici Srpskoj.

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

„Jedna grupa mjera je usmjerena ka tome da spriječimo i ograničimo u maksimalnoj mjeri „uvoz“ virusa iz inostranstva. Druga grupa mjera usmjerena je ka tome da suzbijemo širenje virusa unutar naše zajednice i treća je grupa mjera koja se sprovodi tiče se jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema“, naglasio je ministar Šeranić.

Inače, jutros je iz Opšte bolnice Konjic potvrđeno da je još jedna osoba u Konjicu zaražena koronavirusom. Time je broj zaraženih u ovom gradu porastao na 10, a na teritoriji Bosne i Hercegovine ukupno je zaraženo 90 osoba.

Grafički prikaz broja zaraženih virusom korona u Bosni i Hercegovini.

Comment here