DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

U Republici Srpskoj 13 novih zaraženih virusom korona, ukupno 103

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je na virus korona pozitivno još 13 lica u Republici Srpskoj, čime je broj zaraženih ukupno 103.

“Obavljeno je testiranje 41 uzorka koji su prikupljeni juče i imamo 13 pozitivnih, čime je ukupan broj zaraženih virusom korona u Srpskoj dostigao 103. Svi novozaraženi su stabilnog zdravstvenog stanja”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj je predstavio najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji u RS.

Šeranić je naveo da je među osobama kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na virus korona šest iz Banjaluke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Broda, te po jedna iz Laktaša i Teslića.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 15.812 osoba. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 814 osoba. Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji 11 osoba pozitivnih na test virusa korona i 14 osoba u izolaciji.

Ministar je rekao da je jedan hirurg iz Banjaluke zaražen virusom, ali da se on zarazio izvan UKC-a.

“Karantin u Gradiškoj prošlo je 46 osoba, 45 je bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni lokalnom zajednicama, jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku”, rekao je Šeranić.

Dodao je da je naredni korak stavljanje u potpunu funkciju karantina u Brodu i Šamcu.

“Preporučeno je svima da nose maske, a sljedeća stvar je podizanje nivoa za dijagnostiku i liječenje”, kazao je ministar.

24.3.2020

Konferencija za novinare ministra zdravlja #RTRS #UŽIVO

Gepostet von RTRS vijesti am Dienstag, 24. März 2020

Comment here