DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

U iščekivanju novog direktora policije. Izbor će dati odgovore na mnoga pitanja

Marić ili Spasojević? Kada se bude znalo ko će sjesti u fotelju direktora policije Republike Srpske znaće se i najnoviji odnos snaga na relaciji Dragan Lukač- Milorad Dodik. Najozbiljniji kandidati za direktora policije Republike Srpske su Željko Spasojević koji je favorit ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i Mladen Marić koji je favorit Siniše Kostreševića savjetnika Dragana Lukača i Slobodana Radinkovića načelnika Policijske uprave Doboj, tvrde izvori našeg portala.

Željko Spasojević aktuelni je načelnik Uprave za policijsku podršku MUP RS, između ostalog bio je načelnik CJB Banjaluka ali i savjetnik u kabinetu ministra Dragana Lukača.

Mladen Marić aktuelni je načelnik Centra za obuku a takođe je bio i načelnik CJB Banjaluka.

U pozadini čitave priče je, tvrde naši izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pokušaj povratka moći i uticaja struktura koje su “vladale” MUP-om prije dolaska aktuelnog ministra Dragana Lukača a koje su izrazito bliske Miloradu Dodiku. Uticaj tih struktura je Dragan Lukač neutralisao nedugo nakon preuzimanja pozicije ministra unutrašnjih poslova.

Novog direktora policije će Vladi da predloži nezavisni skupštinski odbor koji, makar zvanično, ima ključnu ulogu u odabiru najboljeg kandidata.

GERILA info

Comment here