DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Studentski centar pregovaračkim postupkom kupio veš mašine, sušilice i posteljinu. Posteljinu kupili od firme koja je distributer proizvoda iz naftne i uljne industrije

Studentski centar Nikola Tesla, foto Gerila

Javna ustanova Studentski centar Nikola Tesla potpisala je ugovor o nabavci mašina za pranje i sušenje veša u vrijednosti 60 000 maraka bez PDV-a. Ugovor je dodjeljen firmi iz Laktaša Elda Lux a ta firma bila je jedini učesnik pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Kao razlozi za postupak nabavke putem pregovaračkog postupka u obavještenju o dodjeli ugovora navedeno je to što je SC Nikola Tesla odlukom kriznog štaba Vlade Republike Srpske proglašen privremenim karantinom za pozitivne na virus korona. Shodno tome, navodi se dalje u obavještenju o dodjeli ugovora, nabavka je bila hitna jer lica koja borave u studentskom centru nisu u mogućnosti da sama peru svoje lične stvari.

Studentski centar Nikola Tesla je prije nekoliko dana nabavio i posteljinu u vrijednosti, gotovo, 51 000 maraka. I ta nabavka je sprovedena nakon pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci. Kao razlozi za takvu vrstu postupka nabavke, kao i u slučaju mašina za pranje i sušenje veša, navode se odluka Vlade RS o proglašenju SC privremenim karantinom i hitnost nabavke.

Studentski dom

Zanimljivo, Studentski centar je pregovaračkim postupkom za partnera u poslu nabavke posteljine odabrao firmu ECO LTM d.o.o. Banjaluka. Osnovna djelatnost te firme je prodaja ekološkog aditiva za gorivo i uljnog stabilizatora. Navodi se da će se ugovor vjerovatno podugovarati.

Direktor J.U. Studentski centar Nikola Tesla, Dragoslav Topić je u telefonskom razgovoru obećao da će, nakon što mu ih pošaljemo mejlom, odgovoriti na pitanja jer ne može  da zna sve nabavke javne ustanove na čijem je čelu. Kada se to desi odgovore ćemo naknadno objaviti. Topić je, inače, za BN televiziju prije nekoliko dana, kometarišući nabavku posteljine, rekao da je sve urađeno u skladu sa zakonom a da ponuđač (firma koja se bavi distribucijom goriva i ulja) vjerovatno nema dozvolu da se bavi samo jednom djelatnošću i da je u pitanju trgovina.

GERILA info

 

Comment here