NASLOVNAPOLITIKA

Stanivuković održao riječ: Podnesene prve krivične prijave!

Draško Stanovuković / FOTO: GERILA
Draško Stanovuković / FOTO: GERILA

Svega dva dana su prošla nakon što je novi gradonačelnik Banjaluke najavio krivične prijave protiv nekih nekadašnjih, ali i sadašnjih djelatnika Gradske uprave.  Stanivuković je podnio krivične prijave protiv šefa Civilne zaštite Grada Banjaluke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića i bivšeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. Prijave su podnesene u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka

“Što se kralo, kralo se. Toliko se uzimalo da je dobro da išta imamo. Katostrofa je ono sto je rađeno i molimo sve institucije da se time pozabave a ne ja kao gradonačelnik” kazao je Stanivuković.

Advokat Borko Gavrilović je rekao da su krivične prijave protiv sva četiri lica podnesene zbog kako je naveo zloupotrebe službenog položaja.

Danas je i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić na društvenim mrežama objavio video snimak u kojem govori da su neki od nelegalno postavljenih bilborda u Banjaluci vlasništvo Bogoljuba Zeljkovića, brata Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika Fudbalskog saveza BiH, i, što je bitnije, sestrića Milorada Dodika.

– Ovdje se u strogom centru grada nalazi Gradska uprava i kabinet predsjednika Republike Srpske saa pogledaom na nelegalno postavljene bilborde firme ,,DL plakat“, koji nisu Gradu plaćali komunalnu kandau od oko 1500 KM godišnje, za tri plakata 4500 KM godišnje, a imam saznjanja da nisu plaćene 16 godina, od 2004. godine, čime je Grad oštećen za oko 72 000 KM, priča u video snimku Begić.

Begić dodaje da ova firma bez dozvole u ekstra zoni grada ima 30 takvih bilborda, samostojećih svjetlećih vitrina te da je oštetila Grad za 16 godina oko 720.000 KM.

GERILA.info

Comment here