NASLOVNAPOLITIKA

Stanivuković o korupciji u GU: Dodikov sestrić, bilbordi, kum Lukač, Ćućun IX-ti…

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, predstavio je prve rezultate svog Tima za reviziju i odmah ukazao, kako je istakao, na brojne nepravilnosti i kriminal koji se dešavao u sprezi sa Gradskom upravom.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

“Neki sa zebnjom čekaju ovaj izvještaj i ovo je prvi put da jedan gradonačelnik govori o kriminalu u Gradskoj upravi koju vodi”, počeo je pres konferenciju Stanivuković.

“Kriminal je uhvaćen kao zec i zapisan u papirima u mom kabinetu”, naglasio je gradonačelnik najvećeg grada Srpske.

“U Banjaluci ima 372 bilborda, od čega je 159 lažno postavljenih. Ne plaćaju komunalnu naknadu, budžet je zbog toga godišnje oštećen oko pola miliona KM. Bilbordi su postavljeni 17 metara od Gradske uprave. 50 bilborda izgleda da nisu ničiji!? Budžet je oštećen za pola miliona maraka. Eto gdje su besplatni udžbenici. Znate li čiji sestrić drži bilbord iznad Eurospleta? Dodikov sestrić”, potvrdio je Stanivuković.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

Podsjećamo, o DL plakatu i o netransparetnom poslovanju u oblasti outdoor oglašavanja na teritoriji grada Banjaluka upravo je GERILA prva pisala.

“Svi moraju biti otkriveni i svi moraju platiti. Rok je u ponedjeljak firmama da plate. Ide krivična prijava protiv načelnika komunalne policije, inače kuma Dragana Lukača, jer je ćutao. Tačka i gotovo”, kazao je Stanivuković.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

“Ko je čistio Crkvenu, i zašto? Hoće da se vrati na posao taj Ćućun. Ograde za Civilnu zaštitu koja je koštala 120.000 KM, a procijenjena je na 25.000 KM. Dolazi naplata za sve koji su lovili. Kad odete u kancelariju Ćućuna možete da vidite kako izgleda. Kao Luj IV, Ćućun IV-ti!?Pozivam sve da zbog ovakvih stvari hapse, kao i mene ako nešto nije tačno. Prečešljajte sve javne nabavke. Ovo radimo jer institucije nisu radile svoj posao”, rekao je Stanivuković govoreći o zloupotrebi službenih auta u lične svrhe.

Stanivuković je rekao da je zajedno sa svojim timom za zaštitu primjetio automobil, kao i jednu osobu, koji ga prate u proteklim danima, ali da ga to neće uplašiti u njegovom naumu da nelegalne stvari istjera na čistac.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

Krivične prijave protiv Mladena Ćućuna, šefa odsjeka za poslove Civilne zaštite Banjaluka, Milenka Letić, načelnika Odjeljenja komunalne policije, Vedrana Mitrovića, direktora JP Akvana, a najvjerovatnije i protiv Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika, najavljeno je, biće podnesene već početkom naredne sedmice.

GERILA.info

Comment here