NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Sonja Davidović za sada bez smjene, u fotelju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje vraćena Jelena Kurtinović protiv koje je u toku istraga

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović

Sonja Davidović, ministar porodice omladine i sporta nakon današnje sjednice Vlade i dalje je na čelu tog ministarstva. Sonja Davidović član je Socijalističke partije Srpske čiji predsjednik je Goran Selak. 16. novembra Vlada je obavijestila javnost da je ministar pravde informisao Vladu da će biti doneseno rješenje o smjeni Gorana Selaka sa mjesta direktora KPZ Tunjice. Sve se dešava zbog Selakovog predomišljanja da potpiše sporazum o koaliciji na nivou grada Banjaluka zbog čega je Milorad Dodik najavio da će kadrovi te stranke biti smijenjeni sa pozicija koje obavljaju. SP Srpske naknadno je prihvatila da uđe u koaliciju na čelu sa SNSD-om ali ih to nije spasilo početka smjena. Ranije je smijenjena i Marina Selak, sestra Gorana Selaka. Ona je obavljala funkciju načelnika Odjeljenja za inspekcijski nadzor u Republičkoj upravi za igre na sreću. Vlada je sve smjene uradila nakon izjava Milorada Dodika koji nema nikakvu nadležnost za smjene i imenovanja u Republici Srpskoj.

Andrea Dorić

Juče je smijenjena i Andrea Dorić koja je kao kadar Selakove stranke bila postavljena na funkciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Iz grada Banjaluka nisu odgovorili koji su razlozi za smjenu Andree Dorić budući da je ta institucija u nadležnosti grada Banjaluka. Nezvanično Dorićevu smjenu potpisao je aktuelni zamjenik gradonačelnika Igora Radojičića, Srđan Amidžić.

Andrea Dorić je na poziciji direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje prije dva i po mjeseca zamijenila Jelenu Kurtinović iz Djokićeve Socijalističke partije. Zanimljivo je da je na tu poziciju sada ponovo imenovana Jelena Kurtinović protiv koje je pokrenuta istraga u vezi sa isplatama plata.

Istražuju se još neki segmenti poslovanja ove ustanove. Još zanimljivije je da je tužilaštvo obavijestilo Centar za predškoslko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka da će 20. novembra pristupiti otvaranju oduzete dokumentacije u krivičnom predmetu koji vode a rukovodstvo Centra su obavijestili da mogu prisustvovati otvaranju dokumentacije. Sada otvaranju dokumentacije može da prisustvuje i Jelena Kurtinović smijenjena pa ponovo imenovana direktorica.

GERILA info

 

 

 

Comment here