DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Široki Brijeg popularna obrazovna destinacija zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka

gradska uprava Banjaluka

Slučajno ili namjerno 33 zaposlena u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice banjalučke Gradske uprave završila su istu srednju školu u malom vremenskom razmaku. Ono što je u svemu najzanimljivije jeste da se radi o privatnoj Srednjoj strukovnoj školi sa pravom javnosti u Širokom Brijegu. Dvadeset i tri zaposlena u ovom odsjeku tu školu završila su na isti dan 31. januara 2017. godine. Šest ih je ovu srednju školu u Širokom Brijegu završilo četiri dana ranije, 27. januara iste godine. Dvoje zaposlenih tu srednju školu je završilo u junu 2017. godine, jedan u aprilu 2017. godine, jedan u junu 2010. i jedan u oktobru 2013. godine. Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice banjalučke Gradske uprave broji 83 zaposlena radnika.

Podaci o stručnoj spremi i mjestu sticanja diplome zaposlenih u gradskoj upravi od nedavno su dostupni javnosti kada je na sajtu Grada Banjaluka postavljena “lična karta Gradske uprave”.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je nedavno rekao da će biti preispitane sve diplome zaposlenih u Gradskoj upravi. On tvrdi da će grad učiniti sve kako sve ne bi završilo samo na evidentiranju i objavi na sajtu.

“To je ono što nikako ne smijemo dozvoliti. Krivične prijave za sve odgovorne moraju biti imperativ. Mi nemamo mogućnost da mi nekoga privodimo ili nešto slično, naravno ali krivične prijave ili disciplinske mjere da neko ne bude na nekom radnom mjestu, to će morati biti tako…”

GERILA info

Comment here